Elon Musk recunoaște: "Tesla și-a săpat propria groapă cu Cybertruck”

de Tiberiu Safta
Luni, 23.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk, șeful Tesla, a recunoscut într-un interviu nou dificultățile pe care producătorul de mașini electrice le întâmpină cu producția lui Cybertruck. Pe scurt, CEO-ul mărcii spune că, din această cauză, „Tesla și-a săpat propria groapă.”

După o lungă perioadă de întârzieri din cauza evenimentelor care au cuprins lumea în ultimii 3 ani, versiunea de serie a lui Tesla Cybertruck este foarte aproape de lansarea oficială pe piață. Săptămâna trecută, marca americană de mașini electrice a confirmat că livrările controversatei camionete electrice vor începe în 30 noiembrie.

Chiar dacă aceasta este o veste bună, în special pentru cei care așteptau acest model, Elon Musk, CEO-ul mărcii, nu este la fel de optimist. Într-o ședință recentă a mărcii, Musk a recunoscut că Cybertruck este un model foarte greu de construit, ceea ce l-a făcut să declare următorul lucru: „Ne-am săpat propria groapă.”

Din cauza design-ului controversat al camionetei electrice, procesul de fabricație al lui Cybertruck este mult mai dificil prin comparație cu celelalte modele ale mărcii. Recent, Musk însuși a trimis un e-mail către angajații mărcii pentru a-i avertiza de importanța de a avea distanțe cât mai mici și uniforme între panouri.

Caroseria lui Cybertruck este confecționată aproape în totalitate din oțel inoxidabil. Din această cauză, chiar și cea mai mică imperfecțiune va putea fi vizibilă de la depărtare.

Alături de dificultățile de producție, Elon Musk a mai spus că va fi o provocare pentru Tesla să transforme Cybertruck într-un model profitabil. „Vreau să scot în evidență faptul că vor fi provocări enorme în atingerea producției de volum cu Cybertruck și apoi pentru ca acesta să fie profitabil”, a declarat Musk.

Șeful mărcii americane mai adaugă: „Atunci când ai un produs cu foarte multă tehnologie nouă sau un program pentru un vehicul nou, mai ales unul atât de diferit și de avansat precum Cybertruck, vei avea probleme proporționale cu câte lucruri noi încerci să le rezolvi la scară.”

Livrările lui Tesla Cybertruck vor începe oficial în 30 noiembrie. Tesla va construi, în prima fază, 125.000 de exemplare pe an. Ulterior, marca americană dorește să atingă 250.000 de exemplare pe an până în 2025.

via Carscoops

Comentarii (6)

  • Eu ma tot mir cum de exista clienti pentru caraghioslacul ala. As intelege daca ar fi unic, in sensul ca sa fie un soi de brand of its own. Dar poti lua o chestie cu aceleasi capabilitati, care arata cat de cat normal, nu desenata de un nerd, si e la un pret ok. Poate fix de aia e cautata, pentru cat de caraghioasa e. Probabil sunt multi nerzi nascuti in anii 80 care visau la asa ceva cand citeau carti SF colorate.
    21 8
  • Andrei
    E o figură de stil și evident în exercițiu de marketing. Unii o vor cumpăra doar ca să se laude cu ea.
    7 12
  • Mai Carl alias inexo eu nu înțeleg de ce trebuie sa scrii după alt nume .
    Sper că nu te ai molipsit de la mafanikk edikk electrikk. Mi e mi plăceau postările tale lungi și întotdeauna întortocheate precum căile Domnului, dar până la urmă recte corecte.
    4 0
  • @Nsrei
    I-au schimbat tratamentul.
    4 3
  • Mircea Badea
    ar putea sa ii dea o vopsea inoxidabila si gata..
    0 2
  • Du-te mai Musk… Tesla nu are nici o problema, nici cu producția lui uglytruck, nici cu X, S, Plaid, nici cu model 3, nici cu acțiunile la bursă, nici cu atingerea celor 2,2 milioane in 2023… si lista poate continua.
    Avem un grup de foci Made in România Educată care știu ele ca viitorul este electric si care îți spun că nu știi ce vorbești. Îți doar place să-ți bagi bețe in roate, sa te sabotezi (huuu) si să dramatizezi inutil… totul este ok si in 2030 vei produce 20 mil/an… îți apun ei asta, mai ales ca mai nou toți vor “să fure” curent de la încărcătoarele tale, legate toate (nu-i așa) doar la surse verzi cu Zero Emisii!!! :)))
    Ce-i “tare” la o electrică??? Are emisii și când stă parcată! :)))
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru