Emma Răducanu, jucătoarea de tenis cu origini românești, a devenit ambasador Porsche

de Bogdan Mirică
Luni, 21.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Emma Răducanu, jucătoarea de tenis care a câștigat US Open în 2021, a devenit, oficial ambasadoare a brandului Porsche.

Porsche a anunțat că a semnat un nou contract de imagine cu una dintre cele mai promițătoare figuri feminine din lumea tenisului. Este vorba despre Emma Răducanu, sportiva cu origini românești, care a devenit prima jucătoare de tenis care câștigă un turneu de Grand Slam, venind direct din calificări.

Emma are numai 19 ani și ocupă, în prezent, poziția numărul 13 în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume. Pentru performanța sa de la US Open, de anul trecut, Emma Răducanu a devenit membră a Ordinului Imperiului Britanic, fiind cea mai tânără femeie care a primit vreodată această distincție.

Bineînțeles, în calitate de proaspăt ambasador al mărcii, în aprilie, ea își va face debutul la Porsche Tennis Grand Prix de pe Porsche Arena din Stuttgart.

În comunicatul oficial, sportiva a povestit despre prima ei interacțiune cu un Porsche 911. „Porsche este una dintre mărcile pe care le-am iubit întotdeauna, încă din copilărie. Unul dintre primii mei antrenori de tenis conducea un 911.

Ori de câte ori veneam la antrenament dimineața, îi vedeam mașina Porsche, o admiram și visam să stau într-o zi în propriul meu Porsche. În copilărie, mergeam la Brands Hatch și mă uitam la finala Porsche Carrera Cup. Adrenalina pe care o simțeam de la motorsport și de la mașinile Porsche pe care le vedeam era una din cele mai distractive părți ale săptămânii mele. Este foarte important pentru mine să lucrez cu parteneri și mărci de care mă simt cu adevărat pasionată și cu care mă identific. Acest parteneriat cu Porsche este incredibil și, evident, sunt foarte încântată să văd ce fel de lucruri interesante putem face pe viitor”, a declarat jucătoarea de tenis.

Emma Răducanu este prima britanică ce a câștigat un Grand Slam de la Virginia Wade, în 1977. S-a născut la Toronto, Canada, la 13 noiembrie 2002. La vârsta de doi ani, s-a mutat împreună cu părinții ei în Marea Britanie. Tatăl ei este originar din România, mama ei din China. A început să joace tenis la vârsta de cinci ani.

Eligibilă pentru a concura în turneele ITF U-18 de la vârsta de 13 ani, ea a câștigat rapid Nike Junior International de la Liverpool, la doar opt zile după aniversarea acestei vârste.

Este, prin urmare, cea mai tânără câștigătoare a turneului din istoria ITF. Ca numărul 338 mondial, i s-a oferit șansa de a concura la Wimbledon datorită unui wildcard și a progresat până în primele 16. Cea mai mare realizare de până acum a carierei sale a venit atunci când a câștigat US Open.

Comentarii (3)

  • Clique
    Neinteresant
    13 7
  • Ştiţi vorba aia: "S-a născut talent, a murit speranţă!", din păcate...
    Îmi aduce aminte de cel puţin un alt exemplu: Rouget de Lisle care a scris Marseilleza dar altceva nu a mai reuşit!
    5 6
  • Catalin
    doua frumuseti
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru