Englezii au construit o mașină pentru copiii sub 10 ani. Viteza maximă este de 16 km/h

de Bogdan Mirică
Joi, 31.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O școală de șoferi din Marea Britanie a construit o mașină electrică cu două locuri, destinată copiilor sub 10 ani.

Una dintre cele mai mari școli de șoferi din Marea Britanie, denumită Young Driver, lider în oferirea lecțiilor de condus copiilor sub 17 ani, a venit cu o idee îndrăzneață.

Vreme de nouă luni, Young Driver a lucrat la o mașină electrică cu două locuri, dedicată copiilor mai mici de 10 ani. Mașina oferă două motoare electrice, frâne pe disc, suspensie independentă, volan amplasat pe partea dreaptă sau stângă plus un sistem inovativ care detectează obstacole și poate opri mașina pentru a evita coliziunile.

Mașina va avea o viteză maximă de 16 km/h și va fi echipată cu un mecanism de siguranță care taie alimentarea. În plus, părinții vor avea o telecomadă prin care vor putea opri mașina.

Esential 16 km/h este viteza maximă a mașinii pentru copii, creată de Young Driver.
2 locuri va avea mașina pentru copii.
La prima vedere poate părea o absurditate, însă Young Driver a găsit utilitatea unui asemenea automobil.
Mașinile vor fi folosite pentru a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă cum funcționează un automobil, regulile la care se supune și cât de periculos poate fi el.

Lansarea automobilului pentru copii va avea loc în luna mai, în cadrul mai multor circuite de exercițiu Young Driver. Aici vor fi create intersecții, locuri de parcare, semafoare și vor fi create situații complexe. Toate pentru a fi parcurse de copii la volanul noii mașini.

”Această mașină nu este o jucărie. Am lucrat alături de copii împreună cu inginerii noștri și ne-am asigurat că experiența condusului este recreată fidel. Tot cu ajutorul lor vom ajunge și la o versiune finală de producție,” a declarat Kim Stanton, directorul Young Driver.

Comentarii (5)

  • Ar trebui adusa si in Romania sa ii invatam pe copii de mici sa conduca cu volan pe dreapta.
    21 1
  • corect asta-i trendu masina cu volan pe dreapta cu numere de bulgaria
    15 1
  • Mai degrabă e potrivită pentru cei cu 2 mâini stângi și cu permis luat acum 2-3 decenii, care conduc odată la cincinal, și atunci doar pe drumuri de țară sau pe piste libere. Poate se implementează și la noi programul Young Driver pentru seniori.
    4 3
  • Daca nu ai observat sau ti-a fost lene sa citesti, scrie clar ca masina va fi vanduta cu volan pe dreapta SAU CU VOLAN PE STANGA. Depinde de piata unde va fi vanduta.


    Ce va place sa mai aruncati cu pietre .... numa' noi romanii putem asa ceva... Deaia suntem asa in urma.
    1 1
  • In sfarsit o masina pentru Madalescu Ivanoff - Robert al II-lea Jr.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru