General Motors a patentat o tehnologie care înlocuiește instructorii auto

de Tiberiu Safta
Luni, 18.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a înregistrat un patent prin care dorește să reinventeze cursurile la școala de șoferi. Conform companiei americane, în viitor vom avea o mașini autonomă care vor oferi singurr lecții de condus, fără nevoia unui instructor. Acestea vor putea evalua performanțele cursanților și vor oferi acces la mai multe funcții în timp.

În viitorul apropiat, școlile de șoferi ar putea fi dotate cu mașini autonome care să ofere cursuri de condus în locul instructorilor. Cel puțin asta reiese dintr-un patent recent înregistrat de General Motors pentru un astfel de vehicul.

O astfel de mașină autonomă este proiectată special pentru a oferi cursuri de conducere în trafic real. Vehiculul va putea evalua performanțele cursanților, iar în funcție de acestea, mașina va debloca accesul la mai multe funcții ale sale. Toate aceste cursuri se vor desfășura în absența instructorilor.

Vehiculele care vor fi folosite pentru școlile de șofer vor fi echipate cu senzori lidar, camere, radare și GPS pentru a putea conduce singure. Aceste sisteme pot detecta obstacole și, cu ajutorul lor, mașina poate interveni în cazul în care cursantul face o manevră potențial periculoasă. Pe baza manevrelor, vehiculul va oferi studentului feedback în timp real.

Deocamdată, acest proiect rămâne un plan pe hârtie.

Cu toate acestea, nu ar fi surprinzător dacă școala de șoferi va suferi o astfel de schimbare în viitorul nu foarte îndepărtat, odată cu creșterea numărului de mașini autonome pe șoselele lumii.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Sistemele autonome încă nu știu să se descurce singure în trafic și acum au ajuns să dea lecții ?! Problema este de natură juridică adică cine răspunde în eventualitatea unui accident cu o mașină școală autonomă. În afară de mort, că el oricum e întotdeauna vinovat.
    4 3
  • ce nevoie mai ai de sofer si permis daca masina e deja autonoma?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru