Estimări îmbunătățite: Volkswagen se așteaptă la vânzări sporite și profit mai mare în următorii trei ani

de Petre Barac
Luni, 20.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul auto german Volkswagen şi-a îmbunătăţit estimările de vânzări şi profit pentru 2020, datorită cererii crescute pentru noile sale modele SUV pe pieţe emergente precum Brazilia şi Rusia.

După ce au anunțat investiții totale de 72 de miliarde de euro, în intervalul 2017-2022, Volkswagen se așteaptă acum la o cifră de afaceri record în următorii trei ani.

Grupul german mizează în 2020 pe afaceri cu peste un sfert mai mari decât recordul de 217 miliarde de euro înregistrat în 2016. Comparativ, în luna martie a acestui an Volkswagen miza pe o cifră de afaceri cu 20% mai mare în 2020 comparativ cu 2016.

Profitul operaţional al grupului Volkswagen ar urma să crească şi el cu peste un sfert comparativ cu cel de 7,1 miliarde de euro înregistrat în 2016, faţă de o creştere de 25% cât preconiza în primăvară. Profitul înainte de taxe ar urma să crească cu 30% sau mai mult comparativ cu nivelul de 2016, peste avansul de 25% preconizat în luna martie.

Volkswagen a spus că va cheltui peste 34 de miliarde de euro pe dezvoltarea și producția de mașini electrice, tehnologii autonome și servicii de mobilitate, în următorii 5 ani.

Producătorii auto investesc în electrificare deoarece autoritățile de reglementare pun tot mai multă presiune pentru reducerea sau eliminarea poluării în marile orașe.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din mărci precum VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Via Autonews

Comentarii (4)

  • impart acelasi birou de Comunicare si PR cu Tesla?
    10 5
  • asta e vor face mai multi bani decat la voi la showroom.

    te oftici , vianu?
    4 8
  • inexorabil
    Doamne, ce previzibil...Criminal de previzibile intenții. De fapt, cu ce alt termen poți să asociezi volkswagen decât cu “profit” ? Sau ce alt termen vibrează ȋn mintea mahărilor din Wolfsburg?

    De plătit despăgubirile cuvenite clienților europeni nu se sinchisesc, dar de aruncat cu baloții de bani pe “tehnologiile viitorului” o-ho-hooo, bat și toba la drumul mare, cu seninătate consternantă, ca și cum nu s-ar fi ȋntâmplat nimic…Bașca m-am convins pe propria-mi piele, odată pentru totdeauna, ce ȋnseamnă, ȋn fond, v.ag: lipsă totală de scrupule…

    Bleah! să nu mai aud…N-am chef de glume: chiar să nu mai aud vreodată de ei.
    6 3
  • Eh, ca (anunta ca) investesc in tehnologii noi este de inteles, trebuie sa spele imaginea de trisori invechiti de dupa "diselgate".
    Asta cu profiturile mai mari decat asteptarile suna cam asa" Ia uite dom'le i-am furat, ne-au prins, da tot vor sa cumpere masini de la noi". Cred ca sunt si ei surprinsi de cat de putin efect a avut scandalul, ceea ce nu face decat sa incurajeze comportamente similare (de la ei sau de la alti producatori).
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru