EuroNCAP: 5 stele pentru Volkswagen ID.7, BMW Seria 5 și 3 modele chinezești

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
EuroNCAP a realizat o nouă serie de teste de siguranță pentru 11 modele noi. Dintre acestea, 8 modele noi au obținut 5 stele, inclusiv noile Volkswagen ID.7, BMW Seria 5 și Mercedes EQE SUV.

Organizația independentă EuroNCAP a realizat o serie de teste de siguranță noi cu mai multe modele proaspăt lansate pe piața europeană în acest an. Lista cu cele mai noi crash-teste cuprinde nu mai puțin de 11 modele noi, dintre care 8 au obținut punctajul maxim. Mai jos vei vedea lista cu modelele testate și cu rezultatele obținute de acestea.

VOLKSWAGEN ID.7

Noul Volkswagen ID.7 a obținut 5 stele la testele EuroNCAP. Modelul electric al producătorului de la Wolfsburg a obținut următoarele scoruri: 95% pentru protecția ocupanților adulți, 88% la protecția pentru copii, 83% pentru protecția pietonilor și 80% pentru sistemele de asistență.

BMW Seria 5

Așa cum era de așteptat, noua generație BMW Seria 5 a trecut cu brio testele de siguranță și a obținut 5 stele. Modelul bavarezilor a primit un scor de 89% pentru protecția adulților, în timp ce protecția pentru copii a fost notată cu 85%. Mai mult, noua Seria 5 a primit scorul de 86% pentru pietoni, iar sistemele de asistență au fost notate cu 78%.

MERCEDES EQE SUV

Noul Mercedes EQE SUV a și acesta 5 stele la EuroNCAP. SUV-ul electric al producătorului de la Stuttgart a primit următoarele note: 87% pentru protecția adulților, 90% pentru protecția copiilor, 80% pentru pietoni și 85% pentru sistemele de asistență.

BYD TANG

În cadrul acestei serii au fost testate și 3 modele chinezești.

Primul este noul BYD Tang, care a obținut 5 stele și următoarele note: 87% protecție adulți, 87% protecție copii, 80% protecție pietoni și 73% sisteme de asistență.

KIA EV9

Noul SUV electric al mărcii asiatice a obținut, în mod nesurprinzător, 5 stele. Notele pentru noul model sunt următoarele: 84% protecție adulți, 88% protecție copii, 76% protecție pietoni și 83% sisteme de asistență.

XPENG G9

Al doilea model chinezesc din această serie de teste a obținut și acesta 5 stele. Notele pentru cele 4 categorii sunt, de asemenea, respectabile: 85% protecție adulți, 85% protecție copii, 78% protecție pietoni și 78% sisteme de asistență.

SMART #3

Noul crossover electric al germanilor a obținut 5 stele. Notele pentru crossover-ul produs în China sunt următoarele: 90% protecție adulți, 86% protecție copii, 84% protecție pietoni și 85% sisteme de asistență.

BYD SEAL-U

Cel de-al treilea și ultimul model chinezesc testat în această serie a obținut tot 5 stele. Și aici avem note destul de mari în cele 4 categorii: 90% protecție adulți, 86% protecție copii, 83% protecție pietoni și 77% sisteme de asistență.

VINFAST VF8

Trecem acum la ultimele 3 modele testate, care nu au reușit să obțină punctajul maxim.

Primul dintre acestea este noul Vinfast VF8. Modelul vietnamez a obținut 4 stele, iar notele pentru cele 4 categorii au fost următoarele: 76% protecție adulți, 89% protecție copii, 77% protecție pietoni și 79% sisteme de asistență.

HONDA ZR-V

Singurul model japonez testat în cadrul acestei serii a obținut doar 4 stele. Notele pentru noua Honda ZR-V sunt următoarele: 79% protecție adulți, 86% protecție copii, 81% protecție pietoni și 68% sisteme de asistență.

HYUNDAI KONA

Ultimul model testat este noua generație Hyundai Kona, care a obținut tot 4 stele. În cazul noului model, protecția adulților și cea a copiilor au fost notate cu 80%, respectiv cu 83%. În schimb, crossover-ul sud-coreean nu a impresionat la protecția pietonilor și la sistemele de asistență, care au fost notate cu 64%, respectiv cu 60%.

via EuroNCAP

Comentarii (1)

  • Kona era aproape sa ia 3, la mustata....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru