Europenii încep să primească despăgubiri: Volkswagen, obligată să răscumpere o Skoda Yeti a unui proprietar german

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proprietarul unei Skoda Yeti va primi înapoi toţi cei 26.500 de euro pe care i-a dat pe maşină, întrucât valoarea de piaţă a acesteia a scăzut din cauza Dieselgate, potrivit unei decizii a justiţiei germane.

Grupul Volkswagen a acceptat să plătească 15 miliarde de dolari în Statele Unite pentru a răscumpăra maşinile afectate de Dieselgate, însă în Europa a refuzat insistent să facă acest lucru, pe baza unei legislaţii mai relaxate în privinţa emisiilor.

Clienţii Grupului încep însă să ia atitudine în această privinţă, iar curtea de justiţie din localitatea germană Hildesheim a dat câştig de cauză unui proprietar de Skoda Yeti cu motor diesel de 2.0 litri. Acesta a dat Volkswagen în judecată pentru că valoarea de piaţă a maşinii sale a scăzut din cauza Dieselgate, iar justiţia a decis ca producătorul să răscumpere întreaga valoare a vehicului de 26.500 de euro plătiţi în 2013.

Urmareste Automarket
Aceasta a devenit deja a doua decizie de acest fel luată în Germania în această lună, însă acum justiţia a fost extrem de dură: Volkswagen a comis o fraudă în mod intenţionat, folosind în documentul deciziei termeni precum "manipularea ilegală a motorului" sau "devierea ilicită de la reguli".

"Utilizarea unui software pentru motor este o decizie cu ramificaţii economice enorme, aşa că este greu de crezut că decizia a fost luată de un dezvoltator software de nivel scăzut", mai precizează curtea.

În plus, judecătorii au comparat cazul cu cel din 2013 în care s-a descoperit carne de cal în produse precum lasagna congelată.

Volkswagen a anunţat deja că va face apel la această decizie şi anticipează că va câştiga, mai ales că astfel de cazuri au fost respinse până acum în oraşe precum Koln şi Ellwangen.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • sa se plateasca 26.500Eu ar fi un chilipr doar ca s-ar crea un precedent extrem de periculos pentru producator acesta din urma trezindu-se peste noapte cu o pleiada de clienti care ar considera ca au avut pierderi financiare

    @AM poate ne tineti la curent si cu hotararea judecatoreasca finala
    7 2
  • dorel popescu
    Sa fie bine cuvantat numele judecatorului din Wolfsburg,care
    nu s-a lasat manjit...... Va urma principiul dominoului pt. concernul VW......Problema este care fabricant de masini va recunoaste ca a facut testele de emisii CORECTE pt. masinile diesel fabricate........
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru