Exemplar unicat Porsche 718 Cayman GT4: aduce un omagiu lui Porsche 906

de Tiberiu Safta
Marti, 23.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat imagini cu un exemplar unicat al modelului 718 Cayman GT4. Acesta este vopsit în culori speciale, care aduc un omagiu mașinii de curse Porsche 906 din anii '60. Modelul unicat a fost prezentat în Japonia și nu este de vânzare.

Constructorul german a prezentat un exemplar unicat al lui Porsche 718 Cayman GT4. Acesta a fost dezvăluit în Japonia, într-o vopsea specială, care aduce puternic aminte de vechiul model de curse 906 din anii '60. De altfel, noul exemplar unicat aduce un omagiu mașinii care a câștigat Marele Premiu al Japoniei din 1967, la vremea aceea fiind o cursă pentru prototipuri.

Exemplarul unicat este vopsit într-o culoare crem cu accente galbene și cu numărul de concurs 8. În aceleași culori a fost vopsit și Porsche 906 cu numărul de șasiu 145, care a câștigat cursa menționată mai sus și pilotat de Tetsu Ikuzawa.

Noul model primește accente galbene la elemente precum: capacele oglinzilor, capotă, prizele de aer laterale, bara spate, eleronul și etrierele frânelor. Culorile sunt completate de dungi argintii văzute în părțile laterale, iar jantele negre completează exteriorul.

Geamurile spate laterale conțin și o inscripție specială Porsche Exclusive Manufaktur și o emblemă 906-145, cu silueta modelului de curse.

Habitaclul conține materiale din alcantara la bord și la scaune, ce conțin cusături contrastante roșii.

Sigla 906 este prezentă pe bord, alături de harta cu vechea configurație a circuitului Fuji Speedway din Japonia, prezentă la tetiere. Harta se mai vede și la plăcuțele iluminate din interiorul ușilor, alături de inscripția 2:00:800, care reprezintă timpul celui mai rapid tur parcurs de către mașina câștigătoare.

Exemplarul unicat este propulsat de motorul de 4.0 litri aspirat natural, de 420 de cai putere și 420 Nm. Modelul va fi expus în cadrul expoziției Porsche Experience Center din Tokio între 23 și 30 august. Chiar dacă acesta este un exemplar unicat, clienții vor putea comanda un 718 Cayman GT4 cu specificații asemănătoare, văzute aici.

via Porsche

Comentarii (1)

  • Poate îl bagă direct la muzeu, ca să nu polueze
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru