Exemplar unicat Porsche 911 Turbo: aduce un omagiu modelului original din 1975

de Tiberiu Safta
Joi, 30.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a dezvăluit oficial un exemplar special și unicat al lui 911 Turbo. Exemplarul în sine aduce un omagiu primei generații 911 Turbo, lansată în urmă cu aproape 50 de ani.

A trecut aproape o jumătate de veac de când a fost lansat pentru prima dată Porsche 911 Turbo. Modelul lansat în urmă cu 48 de ani primea un motor boxer cu 6 cilindri de 3.0 litri care dezvolta 260 de cai putere. Prima generație, cu numele de cod 930, este cunoscută neoficial că "făcătoare de văduve", din cauza reputației sale periculoase.

Acum, constructorul german a lansat un exemplar unicat al actualei generații 911 Turbo. Mașina a fost creată cu ajutorul mai multor divizii ale mărcii de la Stuttgart: Style Porsche, Porsche Exclusive Manufaktur și birourile regionale Porsche din Orientul Mijlociu și din Africa. Mașina este vopsită în culorile primului exemplar 911 Turbo din istorie, o mașină primită cadou de Louise Piech din partea fratelui său, Ferry Porsche.

Exemplarul unicat contemporan prezintă o grafică specială cu numele mărcii vopsit în zona inferioară a portierelor. De asemenea, jantele sunt vopsite în negru în combinație cu crom și sunt puternic inspirate de cele văzute la modelul original.

Noul exemplar unicat a fost expus în cadrul festivalului Icons of Porsche de la Dubai.

via Porsche

Comentarii (1)

  • Trilulilu
    In articol degeaba. O vopsea și 2 abțibilduri și gata ediția "specială".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru