Exemplu din Anglia: un șofer a fost amendat suplimentar pentru că a aruncat pe geam tichetul-amendă pentru parcare

de Mircea Meșter
Joi, 20.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Civilizația se impune prin autoritate, iar autoritatea este impusă atunci când regulile sunt respectate. Polițiștii din Marea Britanie ne dovedesc că nicio infracțiune nu trebuie să rămână nepedepsită.

Dacă polițiștii din România au o aură bipolară, fiind acuzați fie că ignoră cu bună știință ieșirile ilegale ale unor șoferi, fie că fac exces de zel când nu este cazul, oamenii legii din Marea Britanie sunt dovada vie a faptului că autoritatea poate duce la civilizație. Și, mai mult, că spiritul civic face minuni atunci când este pus în aplicare corect.

Un șofer din Ammanford, South Wales care a primit o amendă de 60 de lire pentru parcare ilegală a aruncat înștiințarea de amendă pe geamul mașinii. Gestul nervos a șoferului a fost văzut de un localnic care a alertat imediat autoritățile locale, iar polițiștii l-au amendat imediat pe posesorul mașinii cu alte 75 de lire pentru că a încălcat legile legate de aruncarea gunoiului menajer.

"Sperăm că acest gest va trage un semnal de alarmă pentru cei care consideră că pot să încalce legea în acest fel. Acest tip de comportament nu este tolerat și vom lua toate măsurile necesare împotriva tuturor celor care nu respectă regulile", a declarat Jim Jones, membru în Consiliul Local al orașului Ammanford și unul dintre responsabilii pentru Protecția Mediului în localitatea britanică. 

Conform presei din Albion, este pentru a doua oară în ultimele trei luni când un șofer este amendat dublu după ce aruncă pe stradă tichetul de amendă pentru parcare intrezisă pe care polițiștii din Marea Britanie îl așează de obicei sub ștergătorul de parbriz.

via Telegraph

Comentarii (5)

  • Hmm...ce interesant....n-a mai comentat nimeni. Niciun cunoscator, nimic?
    Bun! Patanie personala de ieri: un tampit imi taie calea, intra pe banda mea de pe o banda de accelerare, il fac atent (l-am claxonat) si imi tranteste o ditamai frana, fara ca in fata lui sa mai fi fost o masina sau vreun alt pericol. Mi s-a pus pata. Sun la 112, stau cu dispecerul in telefon, imi face legatura cu Militianul si ii spun ce s-a intamplat. In timpul acesta urmaresc masina sa vad unde se duce si ii spun miscare cu miscare politistului unde sunt si incotro ma indrept. Mi-a spus sec ca o sa anunte prin statie. Ma asteptam ca la intrarea in oras sa fie o masina de politie care sa astepte sa-l opreasca pe derbedeu.....mai ales ca eram in spatele lui si aveam si martori in masina.

    La un moment dat am renuntat la urmarire si i-am bagat in origi pe toti, incepand cu politistii care sunt niste idioti si niste tampiti, mai ales ca am trecut prin fata sediului lor si n-a fost unul in stare sa iasa cu un baston in mana sa-l opreasca pe tampit.
    Asa ca, daca n-are cine aplica legea...cum vreti sa fie lumina pe strazi??
    9 0
  • inexorabil
    @MRC, dar eu ce să mai zic când privesc înmărmurit cum unii românaşi --- nota bene: integraţi în UE şi NATO --- coboară geamurile ca să arunce taman pe carosabil PET-uri, pahare de plastic în care a fost cafea, doze goale de energizante şi chiar de bere sau pungi în care au strâns cojile de seminţe. Aminteai ceva de poliţie...Poate cea din Ceruri să fie "pe fază" şi să sancţioneze la...înfăţişarea de pe urmă.
    3 0
  • @Inexorabil: nu cred ca mai ai ce sa spui. La capitolul aruncat pe geam, cineva mi-a zis o faza destul de interesanta: respectivul depasea o masina iar soferul masinii depasite a aruncat un muc de tigara pe geam. Curentul de aer a trimis mucul respectiv intre grila fata si capota (avea un Opel Astra mai vechi) si a intrat in capitonajul capotei care in scurt timp, a inceput sa fumege. Sa nu ma intrebi cat de mare era luftul dintre capota si grila sau cum s-a intamplat. Ideea este ca s-a intamplat.

    Oricum, eu sunt satul de astfel de "romanasi"....integrati sau...dezintegrati...Politia oricum doarme pe ea.
    3 0
  • Greșit. Miliția, nu Poliția.
    2 0
  • Daniel
    MRC, politia nu avea ce sa faca in cazul acela, procesul verbal pentru o contraventie se intocmeste pe baza constatarii personale a politistului, pe care martorii o pot confirma, dar nu se poate intocmi numai pe baza martorilor. Asa e legea, corecta sau nu, nu o face politia, doar o aplica (ma rog, cind o aplica).
    Din aceasta cauza nu se pot sanctiona nici contraventiile filmate pe youtube, etc, pentru ca politia nu a fost de fata la producerea faptei.
    Exista intr-adevar posibilitatea de a dovedi ceva cu martori, dar in fata instantei, nu in fata politiei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru