Vânzările Dacia au crescut cu 300% în Marea Britanie, în februarie

de Tiberiu Safta
Marti, 07.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi date oficiale, Dacia a reușit o performanță extraordinară pe piața din Marea Britanie. Mai exact, vânzările producătorului de la Mioveni au crescut cu peste 300% în luna februarie.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au început să revină, încet dar sigur, la nivelul de dinainte de pandemie, potrivit noilor date furnizate de Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit. În primele două luni din an, piața auto britanică, a doua cea mai mare din toată Europa, a crescut cu 18.5% față de aceeași perioadă din 2022. Până acum, au fost vândute 206.435 de automobile.

În luna februarie, cea mai mare performanță a fost realizată de către Dacia. Mai precis, constructorul de la Mioveni a reușit să vândă 1589 de mașini în a doua lună din an. Față de februarie 2022, asta înseamnă o creștere enormă, de 319%. Atunci, Dacia a reușit să vândă doar 379 de mașini pe această piață.

Chiar și în primele două luni, vânzările Dacia au crescut cu peste 56% față de perioada ianuarie-februarie 2022. Până acum, constructorul român a reușit să comercializeze 3499 de mașini în această țară.

Anul trecut, în ciuda unui început ceva mai dificil, Dacia a reușit să vândă 27.221 de mașini pe piața britanică. Asta se traduce printr-o creștere de aproape 55% față de nivelul din 2021. Nu este exclus, așadar, ca Dacia să înregistreze creșteri pe această piață și la finalul lui 2023.

via SMMT

Comentarii (9)

  • Deci au saracit tare englezii.
    Dar ce ma mira tare e ca ei inca nu au aflat ca un BMW sh e mai bun ca o Dacie :))
    Mai au de invatat de la romani.
    17 48
  • Painkiller
    Abcesdirect! >300 % din aproape nimic e imens
    15 6
  • Urmaresc AutoBild pe Facebook, editia in germana. La un moment dat postasera o intrebare legata de pretul masinilor, ii intrbau pe cititori cam cati bani vor da pe urmatoarea lor masina. Peste 300 de comentarii, am citit multe din ele. Foarte putini sareau cu preturi de 70.000, 80.000 Euro, majoritatea erau pe la 25000-40000, multi si suparati pe preturile din ziua de azi. Nici macar acolo nu ai crescut salariile oamenilor de rand cu preturile din industria auto. Ori asta or o fi Auto Bild revista pentru nemti saraci :-)

    Oricum, bravo Dacia!
    18 21
  • Să citim datele ca și cum n-am fi ultimii retardați.

    Dacia a vândut în UK 27 221 mașini în 2022.
    Medie lunară 2022 = 2 268 bucăți
    Dacia a vândut în UK 3 499 mașini ianuarie și februarie 2023,
    Medie lunară 2023 = 1 749 bucăți

    Dacia a vândut în primele 2 luni ale anului 2023 cu 1 038 mai puține mașini față de media din 2022 deși nu mai are probleme cu superconductorii.
    18 4
  • Automarket
    cât mai tolerați comentariile fără nicio legătură cu subiectul articolului și profilul revistei? Unii au luat-o rău de tot pe arătură și țin neapărat să arate că, în lipsa medicamentației, aleargă după fluturi.
    7 5
  • Intre timp văd că cel ce prindea fluturi a fost trimis înapoi în salon...
    5 5
  • Eu zic ca e de la plosca aia cu apa calda !!
    Datele astea pe fiecare luna in parte nu au nici-o valoare , nu inteleg de ce trebuie sa fim bombardati lunar cu aceste cifre . Cel mult cele trimestriale iti arata cat de cat ce se intampla in mod real.
    6 1
  • Cercetătorii englezi au ajuns la concluzia că toate sunt niște tigai și chiar se merită să iei una care se strica de doua ori mai rar decât un Range de exemplu. Din articol nu rezulta totuși câte s-au vândut în Scoția.
    3 6
  • @pacientul scăpat din salon
    Te-ai simțit cu muscă pe căciulă? Da, ai dreptate, se spune medicație. Vezi? De când tot stai sau scapi de prin cămăși de forță sau saloane ai învățat câte ceva. Bravo, o să propun să stai câteva zile dezlegat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru