Fiat Tipo, scos de la vânzare în Marea Britanie

de Tiberiu Safta
Luni, 06.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunțat că a retras de la vânzare modelul compact Tipo pe piața din Marea Britanie. Acesta va fi înlocuit indirect de către noul Fiat 600e în această țară.

Începând de astăzi, Fiat Tipo nu mai este disponibil în Marea Britanie. Constructorul italian a confirmat oficial că a retras de la vânzare modelul compact în această țară. Fiat Tipo a fost vândut în Marea Britanie încă din 2015, iar înainte să fie retras, cea mai ieftină versiune avea un preț de 28.745 de lire sterline. Această versiune venea echipată cu un motor pe benzină de 1.6 litri care dezvolta 94 de cai putere.

În locul lui Tipo va fi comercializat acum modelul 600e, noul hatchback electric al mărcii italiene. Pe piața britanică, Fiat 600e pornește de la 32.995 de lire sterline și este disponibilă doar cu un propulsor electric de 154 de cai putere. Datorită unei baterii de 54 de kWh, modelul electric oferă o autonomie de 405 kilometri în regim WLTP.

La final, potrivit unui oficial al mărcii, decizia de a renunța la Tipo a fost luată deoarece Fiat vrea să se „concentreze mai mult pe mobilitatea urbană.” Pentru moment, Fiat Tipo rămâne disponibil în celelalte țări din Europa.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    deci practic varianta electrica e doar un pic mai scumpa, asta daca nu-s stimulente de la stat.
    totusi de ce costa termica asta anosta atat?
    cutiile suspendate ar trebui sa fie sub 20k...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru