Există și Golf-uri care sar de 300 de km/h. Studenții Volkswagen au prezentat Golf Hurricane

de Tiberiu Safta
Luni, 24.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de studenți din Germania a modificat un Volkswagen Golf R și l-a transformat într-o mașină de 300 de km/h. Exemplarul unicat a fost botezat Hurricane, iar mașina a primit mai multe modificări tehnice și vizuale.

Volkswagen Golf Hurricane este un exemplar unicat al emblematicului model compact, modificat pentru a fi printre cele mai rapide exemplare Golf din lume. Mașina a fost creată de către un grup de studenți din cadrul Volkswagen Group Retail Germania.

Noul Golf Hurricane este, în esență, un Golf R modificat semnificativ. La exterior, mașina a primit o vopsea specială verde în combinație cu negru, iar multe elemente ale caroseriei sunt confecționate din fibră de carbon. Printre ele, se numără: capota, plafonul, hayonul și eleronul spate. De asemenea, aripile sunt mai late, iar farurile au o tentă mai întunecată.

Un aspect interesant este banda subțire care unește stopurile, un element care nu se regăsește la un exemplar Golf de serie. Exteriorul este completat de praguri noi și de jante MB Design cu 10 spițe și vopsite în negru cu accente verzi. Ele sunt încălțate în anvelope Pirelli P Zero Trofeo R.

Aceeași temă de culoare se regăsește și la interior, acolo unde avem scaune sport de tip scoică de la Recaro, îmbrăcate în alcantara.

În același material sunt îmbrăcate și planșa de bord și volanul, iar tapițeria este vopsită în negru în combinație cu accente și cusături contrastante verzi.

Bancheta din spate a fost eliminată pentru a acomoda un roll-cage. Alături de celelalte elemente din fibră de carbon, Golf Hurricane este mai ușor cu 200 de kilograme față de un Golf R.

Cele mai importante modificări se află sub capotă, acolo unde motorul pe benzină TSI de 2.0 litri a fost modificat pentru a dezvolta 526 de cai putere și 629 Nm. Asta este posibil datorită unei remapări software, dar și ale unor componente noi, precum un turbocompresor nou, un intercooler mai mare, un filtru de aer nou și o evacuare nouă.

Ca o comparație, un Golf R dezvoltă 320 de cai putere și 420 Nm.

Evident, propulsorul este cuplat la o cutie de viteze automată DSG cu 7 trepte, iar Golf Hurricane dispune și de sistemul de tracțiune integrală 4Motion. După ce adaugi aceste "ingrediente", Golf Hurricane atinge o viteză maximă de peste 300 de km/h.

Studenții nu au dezvăluit, în schimb, repriza de la 0 la 100 de km/h.

Alte modificări au fost aduse și la frâne și suspensie. Frânele din față sunt preluate de la Audi R8, iar cele din spate, de la Audi S8. Suspensia nouă Eibach este mai rigidă și oferă o dinamică superioară.

Exemplarul unicat Volkswagen Golf Hurricane a fost prezentat la sediul diviziei de performanță Volkswagen R de la Warmenau, iar apoi a debutat public la un eveniment la Wolfsburg. Fiind un exemplar unicat, mașina nu este de vânzare.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru