Experienţe noi la volan: Volkswagen va introduce sisteme de realitate augmentată pe modelele sale electrice

de Daniel Popescu
Marti, 31.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen susţine că modelele electrice pe care le va lansa după 2020 vor include un interior minimalist şi sisteme de realitate augmentată.

Grupul Volkswagen pregăteşte numeroase modele electrice pe care le va lansa pe piaţă începând din anul 2020, iar acestea au fost prefaţate iniţial de conceptul Volkswagen ID prezentat la Salonul Auto de la Paris.

La fel ca şi în cazul microbuzului Volkswagen ID Buzz, interiorul conceptului este unul minimalist, iar oficialii germani au confirmat că aşa vor sta lucrurile şi în cazul versiunilor de serie. Explicaţia este una simplă: producătorul va integra sisteme de realitate augmentată.

"În interior, designerii Volkswagen vor să fie minimalişti şi să ajungă la 'reducerea finală' prin eliminarea elementelor pentru consola centrală în favoarea unei tablete şi a unui head-up-display cu realitate augmentată", spune Klaus Bischoff, şeful de design al Volkswagen.

Urmareste Automarket
Realitatea augmentată începe să câştige teren după ce Google a lansat un astfel de sistem numit Tango pentru smartphone-uri, iar BMW a oferit la târgul de tehnologie CES o demonstraţie asemănătoare cu HoloTouch, un touschreen virtual sub forma unei holograme pe care şoferul realizează comenzi cu degetul fără să atingă o suprafaţă fizică.

În plus, inclusiv Volkswagen a dezvăluit anterior că head-up display-ul lui ID va avea un sistem de navigaţie care va proiecta pictograme la 15 metri în faţa şoferului.

Nu în ultimul rând, Bischoff a confirmat că maşinile electrice ale celor de la Volkswagen nu vor avea grilă, chiar dacă unii constructori preferă să adopte un astfel de design şi fără ca acest element să fie necesar pentru modelele cu o astfel de propulsie.

"Nu vrem o grilă. Dacă ne uităm la trecut, la Beetle, Volkswagen s-a născut fără grilă, pentru că motorul era poziţionat în spate", a mai precizat şeful de design al germanilor.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • interior minimalist...se poate mai mult decat acum? :)

    eu astept deci sa renunte la actualul design flamboaiant in favoarea unuia mai matur, usor recognoscibil care sa transceanda timpul ignorand inteligent trendurile modei si sa evite kitch-ul promovat de alti constructori.

    pe scurt, un cub alb, 4roti, usi patrate, faruri/stopuri ascunse, scaune de bucatarie, volan patrat, bord plat in 2 culori la alegere, motorizare electrica cu soft inclus...

    ...vis!
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru