Experimentul Astypalea: Volkswagen va transforma o insulă grecească într-o zonă verde cu mașini electrice, panouri solare și energie eoliană pentru toți locuitorii

de Daniel Popescu
Joi, 05.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat un parteneriat cu Grecia prin care va transforma insula Astypalea din Marea Egee într-o zonă verde, unde se vor folosi doar mașini electrice, iar energia va proveni de la panouri solare și eoliene.

Astypalea este o insulă cu o suprafață de 97 de kilometri pătrați din Marea Egee cu o populație de numai 1.300 de locuitori și peste 72.000 de turiști anual.

Insula aparține de Grecia, iar țara europeană a anunțat un amplu parteneriat cu Grupul Volkswagen prin care intenționează să transforme Astypalea într-o zonă neutră climatic din punct de vedere energetic.

Proiectul prevede ca toate cele 1.494 de mașini utilizate de locuitorii insulei să fie înlocuite treptat cu 1.000 de mașini electrice furnizate de Volkswagen. Mașinile electrice vor putea fi încărcate la cele 230 de puncte de încărcare publice și private pe care Volkswagen le va furniza sub brandul propriu Eli.

De asemenea, constructorul german va furniza vehicule electrice inclusiv pentru autoritățile publice, mașini de poliție și ambulanțe.

Transportul public va fi la rândul său schimbat radical prin înlocuirea celor două autobuze cu motoare diesel cu trotinete electrice Seat, biciclete electrice și mașini electrice disponibile prin servicii de închiriere.

De departe, cea mai ambițioasă parte a proiectului este însă schimbarea sursei de energiei electrică pentru această insulă. În prezent, peste 90% din energia electrică a insulei este obținută cu generatoare care folosesc motorină. Planul celor de la Volkswagen este ca energia electrică să fie obținută în primul rând de la panouri solare și centrale eoliene.

Întregul proiect urmează să fie implementat pe parcursul următorilor 6 ani.

Via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Trebuie să înţelegem că mai multă economie verde şi energie verde, mai mulţi bani rămân local şi chiar în buzunarele oamenilor !

    Este un mare avantaj !!!
    4 3
  • In Romania, la un buget de 60.000Eu pe o instalatie sanatoasa de panouri si baterii de acumulatori (adusa direct din Germania) pentru o casa independenta energetic si incarcarea unui automobil de 70kw inseamna cel putin 50.000Eu care pleaca fix in China.
    5 3
  • Edikkk
    Totul costă şi orice produs sau serviciu trebuie plătit.

    Nu vrei China, poţi cumpăra LG fabricate în Europa.
    Glumesc.

    Oricum important este ce faci cu ele.

    PS 50.000€ este o sumă imensă pentru panouri şi baterii.
    Maxim 15.000€ pentru orice casă normală medie, nouă.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru