Extinderea activității: Continental ia în calcul deschiderea unor fabrici de baterii pentru mașinile electrice

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Marti, 14.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental se gândește să investească în producția de baterii pentru mașinile electrice.

Furnizori importanți pentru industria auto, nemții de la Continental iau în calcul intrarea pe un nou segment de piață, acolo unde ar urma să concureze cu producători renumiți din SUA și Asia.

“Ne gândim să investim în producția de baterii inovatoare pentru mașinile electrice”, a declarat șeful Continental, Elmar Degenhart, care vrea să găsească un consorțiu pentru acest proiect.

Oficialul german spune că investiția necesară pentru început ar fi de 3 miliarde de euro, bani care ar putea însemna producția de baterii pentru 500.000 de mașini electrice în fiecare an.

Continental nu crede în potențialul bateriilor actuale litiu-ion și vrea să se concentreze pe o generație nouă de baterii care ar putea să intre în producție undeva în 2024-2025. Planurile grupului vizează deschiderea a trei fabrici, în Europa, Asia și Statele Unite.

În prezent, producția mondială de baterii pentru mașinile electrice este dominată de companii precum Panasonic, NEC, LG sau Samsung.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Edikkk
    productia de baterii pentru masinile electrice este intradevar dominata de Japonia, Japonia, Koreea de Sud, Koreea de Sud !

    Sa mai precizam ca si acestea, impreuna cu CHina, domina piata mondiala a telefoanelor mobile ???

    SUA macar mai are Apple, dar Europa nu mai are Nokia si au ajuns la coada ... carutei..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru