Fabrica Tesla din Nevada va avea o nouă linie de producție a bateriilor: investiție de 100 de milioane de dolari de la Panasonic

de Paul Cosma
Joi, 20.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Panasonic va investi 100 de milioane de dolari într-o nouă linie de producție a bateriilor pentru mașini electrice în cadrul uzinei Tesla Gigafactory din Nevada, potrivit informațiilor din presa japoneză. Astfel, uzina va avea 14 linii de producție, iar capacitatea anuală va crește cu 10%.

În luna iunie, Tesla a semnat un contract pe trei ani cu Panasonic, prin care japonezii vor asigura producția și furnizarea bateriilor pentru mașinile electrice construite la uzina Gigafactory Nevada.

Contractul stabilește un anumit nivel de producție pentru Panasonic, precum și volumul de baterii pe care Tesla trebuie să îl folosească în următorii ani.

Potrivit presei nipone, Panasonic va investi acum 100 de milioane de dolari pentru deschiderea unui noi linii de producție a bateriilor la uzina respectivă, Astfel, Tesla Gigafactory Nevada va ajunge la 14 linii de producție, iar capacitatea anuală ar urma să crească cu 10%.

Panasonic a spus recent că lucrează la dezvoltarea unui nou tip de baterii pentru Toyota, cu o posibilă capacitate mai mare.

Via Insideevs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru