Facelift discret pentru Audi Q4 e-tron: autonomie crescută, încărcare mai rapidă

de Bogdan Mirică
Vineri, 22.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a introdus o mulțime de noutăți pentru Q4 e-tron și fratele acestuia, Q4 Sportback e-tron. Lista modificările include un motor mai mare și încărcare mai rapidă.

Audi a anunțat o serie de îmbunătățiri pentru unul dintre cele mai populare SUV-uri electrice ale sale. Este vorba despre Q4 e-tron, care beneficiază acum de o încărcare mai rapidă.

Versiunile cu tracțiune integrală pot trage maxim 175 de kW de la o priză DC, iar versiunile cu propulsie spate anunță o putere de încărcare de 135 kW. Obținută prin modificarea chimiei bateriilor, îmbunătățirea aduce o încărcare de la 10 la 80% în doar 28 de minute. Vorbim în continuare de bateria de 77 de kWh, valoare netă.

Mai mult, sistemul de management al bateriei înglobează o funcție nouă, care poate restabili temperatura ideală a acumulatorului după o încărcare sau utilizare intensă.

Audi Q4 e-tron beneficiază acum și de un nou motor pe puntea spate. Este standard pe taote modelele, este sincron și dezvoltă 282 de cai putere. Cu acest agregat, versiunea Audi Q4 Sportback 45 e-tron promite o autonomie de 561 de kilometri, o ușoară îmbunătățire de la cei 534 oferiți anterior.

Deci, noul sistem de management termic îmbunătățește și consumul.

De asemenea, performanțele dinamice au fost îmbunătățite, întrucât sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 6.7 secunde. Cei care optează pentru versiunea 45 e-tron quattro, cu tracțiune integrală beneficiază de un sprint de 6.6 secunde. Iar cei care își iau versiunea de top, 55 e-tron, atunci performanțele sunt și mai bune: 5.4 secunde.

Din punct de vedere mecanic, Audi Q4 e-tron vine cu îmbunătățiri pentru toate cele trei suspensii: standard, sport sau sport cu amortizoare adaptive. Modificările promit mai mult confort și stabilitate, precum și o direcție mai implicată.

Echiparea standard este și ea îmbogățită cu navigația Audi, sistemul de infotainment Audi Connect, instrumentarul de bord digital Audi Cockpit, acționarea electrică a hayonului și scaunele încălzite.

La nivel estetic, Audi introduce jante noi de 21 de inch cu finisaj de bronz, LED-uri cu tehnologie Matrix, protecții pentru pasajele roților în negru contrastant și o ediție S-Line, care combină mai multe culori de caroserie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru