Facelift pentru BMW M4: modelul de performanță oferă până la 530 CP

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 31.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul de performanță BMW M4 a primit, la rândul său, un facelift. Pe lista cu noutăți regăsim o serie de îmbunătățiri estetice, dar și mai multă putere pentru versiunea Competition cu tracțiune integrală M xDrive.

BMW Seria 4 tocmai a primit un facelift. Noutățile propuse de modelul standard pot fi regăsite și pe versiunea de performanță M4 care, în plus, vine cu mai multă putere atunci când este bifată versiunea de top Competition cu tracțiune integrală M xDrive.

Nu mai trebuie menționat că de acest pachet de îmbunătățiri beneficiază atât varianta Coupe cât și cea Cabrio.

Așadar, BMW M4 facelift vine cu faruri reproiectate, cu semnătură luminoasă nouă, sigle revizuite și jante forjate, cu diametrul de 19 inch și finisaj argintiu. Lista de dotări opționale include, printre altele, faruri LED cu tehnologie Matrix, dar și o grafică de design pentru capotă și hayon.

Aceasta din urmă este realizată printr-un proces special de vopsire și nu prin aplicarea de benzi autocolante. Elementele de design sunt disponibile fie în negru lucios, fie în roșu cu finisaj lucios.

VOLAN NOU ȘI SISTEM MULTIMEDIA iDRIVE 8.5

La interior, pasagerii vor regăsi un volan nou (opțional îmbrăcat în Alcantara), ornamente noi din aluminiu rombic antracit sau aluminiu fin lustruit, scaune sport disponibile în standard, ansamblul Curved Display și sistemul multimedia iDrive 8.5.

Scaunele M Carbon, complet reglabile și cu funcție de încălzire, rămân opționale.

Dacă sunt bifate, au ca rezultat o reducere a masei cu 9.6 kilograme, comparativ cu scaunele sport oferite în standard.

Pentru un plus de agresivitate, BMW M4 facelift poate fi comandat alături de pachetele M Carbon, M Race Track (include frâne ceramice, scaune scoică M Carbon și ornamente din carbon) și alături de accesoriile M Performance.

Versiune de bază, BMW M4 Coupe, oferă în continuare 480 de cai putere și vine alături de o transmisie manuală cu 6 rapoarte. Dacă optezi pentru un M4 Competition Coupe, motorul de 3.0 litri twin-turbo dezvoltă 510 CP și lucrează alături de o cutie de viteze automată M Steptronic.

Marea noutate este că versiunea de top, M4 Competition echipată cu sistemul de tracțiune integrală M xDrive, oferă acum cu 20 CP mai multe decât înainte, adică 530 CP și 650 Nm cuplu.

În aceste condiții, noul BMW M4 Competition M xDrive facelift atinge 100 de km/h în 3.5 secunde, iar varianta Cabrio are nevoie de 3.7 secunde pentru același sprint.

Indiferent de alegerea făcută, viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Această valoare poate fi crescută la 280 km/h cu pachetul M Driver sau la 290 km/h dacă vorbim despre versiunea de top.

Noul BMW M4 facelift va debuta pe piață în martie 2024 atunci când va intra și pe linia de asamblare a uzinei din Dingolfing.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru