Fără planuri pentru un SUV extrem: Alfa Romeo nu va produce un Stelvio GTA

de Cornel Șocariciu
Joi, 02.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo nu are planuri pentru o versiune extremă a SUV-ului Stelvio. Zvonurile care susțineau lansarea unui viitor Stelvio GTA au fost infirmate de oficialii companiei italiene.

La începutul lunii martie, Alfa Romeo a prezentat noile Giulia GTA și Giulia GTAm. Ambele versiuni au la bază modelul Giulia Quadrifoglio și sunt echipate cu elemente noi de caroserie, cu accesorii speciale de interior și cu motorizări mai puternice.

În cazul noilor Giulia GTA și Giulia GTAm, motorul V6 de 2.9 litri dezvoltă 540 de cai putere, cu 30 CP mai mult comparativ cu versiunea dispoibilă pe Giulia Quadrifoglio.

La scurt timp de la prezentarea acestor modele, au existat și voci care susțineau că producătorul italian ar putea lansa și un Stelvio GTA. În cadrul unui interviu acordat publicației Autocar, Fabio Migliavacca, directorul de marketing Alfa Romeo, a infirmat zvonurile și a declarat că nu vom vedea un Stelvio GTA.

"GTA este un nume important pentru Alfa Romeo. Am avut o întâlnire a cărei idee de bază a fost Stelvio GTA, dar aceasta nu este în conformitate cu așteptările clienților. Ar trebui să fie cea mai bună opțiune pentru circuit. În cazul lui Stelvio, centrul de greutate ridicat nu ne-ar permite să obținem aceleași performanțe (n.r.

ca în cazul lui Giulia)", a declarat reprezentantul producătorului italian.

Totodată, reprezentantul Alfa Romeo a declarat că modelul Giulietta va fi retras din gamă în acest an, locul său urmând să fie luat de SUV-ul Tonale, a cărui lansare este așteptată în viitorul apropiat.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru