Feedback-ul clienților dictează: viitorul Suzuki Jimny își va păstra designul robust și abilitățile off-road

de Petre Barac
Miercuri, 06.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Suzuki Jimny va fi prezentat la Salonul Auto de la Tokyo din acest an, înainte să ajungă pe șosele începând cu anul 2019.

Unul dintre cele mai populare modele din gama Suzuki ajunge în această toamnă la a patra generație. Jimny va avea un design inspirat din modele anterioare, caroseria având o formă simplă și angulară, asemănătoare clasei G de la Mercedes-Benz. Așa cum era de așteptat, designerii au ținut cont de feedback-ul venit din partea clienților, care apreciază robustețea și performanțele off-road oferite de Jimny.

Imaginile-spion publicate de presa din Marea Britanie arată că interiorul are un design asemănător, marea modificare fiind apariția unui sistem de infotainment cu touchscreen. Suzuki Jimny a fost testat în patru țări pentru a dezvolta configurația șasiului, iar mașina să fie gata pentru lansarea mondială. Nu sunt așteptate schimbări majore față de modelul actual, care este cu doar 120 de milimetri mai lung decât un Smart ForFour.

Nu se cunosc prea multe detalii referitoare la motorizările noului SUV compact, dar surse citate de publicația Autocar spun că Jimny ar putea beneficia de motorul turbo de 1 litru sau de motorul aspirat de 1.2 litri.

Constructorul japonez speră ca abordarea conservatoare să-i asigure lui Suzuki Jimny cifre de vânzări satisfăcătoare.

Via Autocar

Comentarii (12)

  • Clique
    Dacă l-ar face și cu patru uși, bine ar mai fi.
    6 6
  • http://www.autoexpress.co.uk/suzuki/jimny/100543/new-2019-suzuki-jimny-suv-first-leaked-images-and-spy-shots

    arata mai mult a samurai, iar intre noi fie vorba ce treaba are g class cu suzuki?
    6 0
  • @mm Am vazut si eu pozele mai demult. Dupa parearea mea arata mai mult a incrucisarea Wrangler cu Hummer decat cu vechiul Samurai.

    Nimic nou de altfel, tinand cont ca primele modele 4x4 japoneze au fost inspirate (sa fim finuti) de cele americane.
    11 2
  • Imaginile-spion publicate de presa din Marea Britanie arată că interiorul are un design asemănător.

    Asemanator cu?
    0 0
  • Te uiti ca Suzuki continua sa produca masina asta cu vanzari ridicol de mici, clar fiind ca nimeni nu-i nebun sa produca in pierdere, iar marile concerne se plang si se tavalesc pentru ca vezi-doamne nu pot scadea preturile masinilor fara sa piarda bani. si uite ca Suzuki vine putin, ieftin, si tot scoate bani. Chinezii vand si ei ieftin, Dacia la fel. Si tot fac bani frumosi.
    Pe de alta parte, nu vad rostul masinii asteia. Calitatile ei sunt clare, dar la fe bun? Pana si padurarii isi cumpara un pick-up SH. Oamenii de azi vor Juke si Captur, vor sclipici la exterior, masini personalizabile, interior de calitate, nu un mini-tractor cum e Jimny. Sunt curios care e profilul cumparatorului: pasionatii de off-road extrem? Aia sunt 50.000 pe glob.
    Bine totusi ca ii schimba aspectul ala de copil de 2 ani care face castele de nisip la mare. Din pozele spion chiar seamana cu G-class.
    8 6
  • Posibil ca va arata ca in pozele din link, cu un aspect exterior clasic care sa nu se demodeze in timp...

    Stiu un articol tot din august, care spune de motorizare 1.4 BoosterJet de 130 CP pe viitorul Jimny... Sa asteptam si vor mai apare detalii.

    http://www.autolatest.ro/stiri-masini/imagini-in-premiera-cu-noua-generatie-suzuki-jimny-2018
    2 1
  • @Tibi - cunosc vânători care au așa ceva. Și câțiva pasionați de drumeții. Ăștia le preferă. Mașini ieftine, capabile de offroad, mici sa se poată băga prin toate coclaurile, fără să plătească pt cauciucuri/asigurări/impozite o mâna și-i picior.
    5 0
  • @Tibi

    "Pe de alta parte, nu vad rostul masinii asteia. Calitatile ei sunt clare, dar la fe bun"

    Daca ai calatori ceva prin Europa asta si ai vedea niste localitati prin Alpi cu Stadute extrem de inguste si abrupte, daca atunci cand mergi in vacanta in Halkidiki sau in Tassos (ca tot romanul care se respecta) ai renunta sa stai cu burta la spare sa te indopi cu gyros macar o zi si ai urca in creierii mintilor unde ai putea intalni acelasi tip de asezari inghesuite cu un farmec extraordinar, daca ai trai intr-un oras mare si aglomerat si ai avea ca pasiune iesitul in natura si cand spun "natura" ma refer la ceva mai mult decat la gratarul de week-end al carui fum am onoarea sa-l respir ori de cate ori ma dau cu bicicleta in padurile de pe langa Bucuresti, si n-ai avea de carat de la tara nici zaibar, nici porc si ai avea nevoie de o masina care sa-ti satisfaca ambele nevoi, daca pur si simplu nu ai vrea sa cumperi o masina sh, poate ai intelege rostul acestei masini.

    Cat despre referirea ta la copilul de doi ani, ceva de doi ani ai tu,,, gandirea!
    5 0
  • @Andy

    Hmmm ... Chiar ca "sa fim finuti"! Toyota nu doar ca s-a insoirat dar chiar a produ Willys sub licenta ....
    1 1
  • Eu sunt de acord cu Tibi. Pasionații de off-road preferă sa-si facă singuri mașina, o iau de la cimitirul de mașini 2000€ cu transport cu tot, o suspensie speciala găsești pe la 1800-2000€, niște pneuri aproximativ bune 2000€ ies pe la 8000€ cu munca lor, in plus își satisfac pasiunea. Sa dai 14000€ pe o mașină noua in care mai bagi încă 4000€ (pneuri + suspensie o mașină noua trebuie sa respecte reglementările in vigoare) nu este rentabil pentru marea masa a clienților
    3 2
  • @misha
    Nu vad de ce ma ataci, e doar parerea mea. Suplimentar te mai si inseli, judeci oamenii fara o baza. Nu am fost pe stradutele abrupte si inguste din Grecia, dar am auzit ca Jimny e preferata centrelor de inchirieri, varianta decapotabila, pentru simplul fapt ca e fistichie. Prefer sud-estul Asiei si tu sigur stii ca acolo masinile japoneze sunt la mare cautare. Dar nici in aglomeratia de acolo nu am vazut puzderie de Jimny. La gratare nu merg, mai degraba ne vedem la crossurile MTB de langa Bucuresti sau de la munte. Daca tu ai o frustrare pe meltenii burtosi, nu m.ai nimerit.
    Cred in continuare ca este o masina deosebita, dar inutila pentru piata auto pentru ca traim in capitalism. Vanzarile trebuie sa fie ridicate. Daca era asa necesara masina asta pentru societate, atunci ar fi avut concurenta. Si la fel cum spunea si @xxx, o masina off-road se construieste, nu se cumpara.
    Da e mica, da e utila, dar tu de ce nu ti.o cumpari daca esti opusul caracterului cu care m.ai inzestrat?
    1 4
  • Ardeti gazul de pomana! Masinuta va avea un succes chiar si peste asteptarile celor de le suzuki.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru