Ferrari 250 GTO, un nou record pentru cea mai scumpă maşină din lume: 41 de milioane $

de Bogdan Mirică
Joi, 20.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari 250 GTO ar putea stabili din nou un record pentru cea mai scumpă maşină din lume. Exemplarul ar putea fi vândut cu 41 de milioane de dolari de o casă de licitaţie.

Pentru cei care îşi doresc o maşină exclusivistă, o casă de licitaţie scoate la vânzare, chiar acum în prag de sărbători, un model extrem de rar. Este vorba despre celebrul Ferrari 250 GTO Serie 1, produs în 1962.

Pe site-ul oficial al casei de licitaţii, exemplarul este descris astfel: ”Ferrari 250 GTO Serie 1 este un model ce nu mai are nevoie de prezentări şi este, probabil, cel mai bun produs din istoria Scuderiei italiene. Exemplarul are un istoric excelent şi a fost păstrat într-o stare excelentă de toţi proprietarii săi. Între 1962 şi 1964 au fost produse doar 39 de exemplare Ferrari 250 GTO, ceea ce subliniază încă o dată statutul său de capodoperă a lumii auto.”

Esential 31 de milioane de dolari este vechiul record pentru cea mai scumpă maşină din lume.
41 de milioane de dolari este suma pentru care ar putea să se vândă cel mai scump Ferrari 250 GTO din lume.
Exoticul Ferrari este propulsat de un motor V12 de 3.0 litri şi 300 de cai putere, capabil să ofere o viteză maximă de 280 km/h şi o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în doar 6.1 secunde.

În urmă cu doar şase luni, un exemplar similar celui scos acum la licitaţie şi aparţinând celebrului Stirling Moss, a reuşit să se vândă cu 31 de milioane de dolari, stabilind un nou record pentru cel mai scump automobil din lume.

Recordul ar putea fi însă doborât încă o dată, casa de licitaţii aşteptându-se ca exemplarul său să se vândă pentru 41 de milioane de dolari, echivalentul a 31 de milioane de euro.

via autoblog

Comentarii (3)

  • Masini pt. cretini. Nu as da nici 100 de mii de euro pe ea. Cu banii aia cumperi un super avion.
    5 16
  • kumite
    Se apropie Craciunul!Sfarsitul lumii s-a mai amanat.Deja se vede ca multi deja au inceput sa sarbatoreasca.E de inteles! Enjoy mate!
    10 2
  • GrosJan
    superb design; dar parca tot cel mai frumos e Daytona.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru