Ferrari a depășit Stellantis: Căluțul Cabrat e mai valoros decât toate mărcile grupului

de Alexandru Monenciu
Sambata, 13.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul de la Maranello tocmai a depășit grupul Stellantis, din punct de vedere al valorii de piață. Ferrari este una dintre cele mai mari 3 companii listate la bursa de la Milano.

Probabil îl vezi ca pe un paradox, dar cererea pentru mașinile de lux a început să crească în Europa. În tot acest timp, producătorii "tradiționali" de automobile au început să raporteze cifre de vânzări tot mai mici.

Spre exemplu, acțiunile Ferrari au crescut cu 34% în 2023. Căluțul Cabrat tocmai a atins o valoare de piață de 49.2 miliarde de euro și a întrecut grupul Stellantis (47.1 miliarde de euro).

Sub umbrela celui mai nou grup din industria auto se află 20 de producători de automobile, inclusiv Fiat, fostul părinte al constructorului de la Maranello.

Potrivit celor de la Bloomberg, Ferrari a intrat în top 3 cele mai mari companii listate la bursa de la Milano.

Anul trecut, Ferrari a comercializat 13.221 de mașini. În aceeași perioadă, grupul Stellantis a raportat un total de 5.78 milioane de vehicule livrate.

via Autoblog.it

Comentarii (2)

  • https://youtu.be/TwMcfgGP8Ns
    4 3
  • https://youtu.be/fh5_Xl2ZRZc
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru