Ferrari acceptă plata cu criptomonede în SUA. În Europa, din 2024

de Alexandru Monenciu
Luni, 16.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, clienții Ferrari din Statele Unite ale Americii pot plăti cu criptomonede atunci când vor să cumpere un model al mărcii italiene. Va fi posibil și în Europa, din 2024.

Criptomonedele au devenit parte din viața noastră, ele putând fi utilizate inclusiv pentru cumpărarea unor mașini.

Și Ferrari a aderat la acest curent, cel puțin în Statele Unite ale Americii. După multe insistențe din partea clienților, constructorul italian a încheiat un parteneriat cu BitPay și acceptă plata în Bitcoin, Ether sau USDC pentru mașinile sale.

BitPay va converti aceste plăți în moneda tradițională la momentul tranzacției pentru a evita orice problemă de volatilitate.

Clienții din Europa vor putea plăti, de asemenea, cu criptomonede atunci când își cumpără un Ferrari, din 2024. Protocolul va fi extins apoi și în alte regiuni.

Plata cu criptomonede va ajuta producătorul de la Maranello să ajungă "la oameni care nu sunt neaparat clienții noștri, dar care s-ar putea să își permită un Ferrari," a declarat Enrico Galliera, director comercial și de marketing în cadrul Ferrari.

via Engadget

Comentarii (3)

  • Crypto pot fi folosite pentru spălarea de bani si mai nou “chiar” si pentru mașini.
    Stătea cineva pe un “munte” de Crypto si îi era lene sa la transforme in euro sau USD… si ce sa vezi Ferrari au găsit soluția.
    Este o mare prostie, chiar si Musk a renunțat rapid… de ce? Pentru ca poți pierde 10% intr-o zi, ceea ce financiar nu se poate explica.
    Crypto sunt doar o alta mega inepție si ipocrizie a speciei umane care a consumat si încă consumă resurse… foarte multe resurse!!!
    Este doar o capitalizare artificiala a NIMIC (pardon a prostiei umane) din care se plătesc multe salarii, reclame etc fără a se crea absolut nici o valoare.
    Nu are nimeni cohones să oprească mizeria, se pare ca a fost mult mai simplu sa ne țină 2 ani in case si sa distrugă si mai mult planta cu minciuna de COVID.
    Uaaaauuu Ferrari, ce tare!!!
    4 2
  • da, dar intrebarea e de ce nu se interzic?

    si cum de tocmai china s-a impotrivit acestui terorism financiar si mega poluator?
    1 1
  • Păcat ca Ferrari ia parte la așa ceva…
    “Trei companii de criptomenede acuzate în SUA pentru fraudă de un miliard de dolari…
    Aceste companii de criptomonede au mințit investitorii și au încercat să ascundă pierderi de peste un miliard de dolari, iar investitorii din clasa de mijloc au fost cei care au avut de suferit”
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru