Ferrari ar putea mări producţia la 10.000 unităţi anual după plecarea lui Montezemolo

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 12.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchine vrea să crească producţia de modele Ferrari până la 10.000 de unităţi pe an după plecarea actualului preşedinte Luca di Montezemolo.

Una din principalele neînţelegeri între preşedintele Ferrari Luca di Montezemolo şi CEO-ul grupului Fiat Sergio Marchionne a fost legată de numărul de automobile produse de Ferrari. Montezemolo a preferat să menţină producţia la o cifră redusă de doar 6.000-7.000 unităţi anual pentru a păstra exclusivitatea mărcii, în timp ce Marchionne a dorit mereu creşterea producţiei pentru a creşte implicit şi profitul. 

Acum că Montezemolo şi-a anunţat plecarea, nu a durat prea mult până Marchionne a deschis public subiectul creşterii producţiei la Ferrari. Vorbind la un eveniment din Italia, Marchionne a declarat că este necesară creşterea producţiei de modele Ferrari pentru că piaţa pentru automobilele sportive de lux a crescut. "Lista de aşteptare pentru un Ferrari este lungă şi clienţii s-au plictisit să aştepte atât de mult", a spus Marchionne. Şeful grupului Fiat Chrysler nu a vrut să declare câte unităţi va produce Ferrari anual, dar în trecut a indicat de mai multe ori că Ferrari ar trebui să producă 10.000 de unităţi anual. 

Urmareste Automarket
Noul plan contrastează puternic cu sistemul lui Montezemolo care nu dorea ca Ferrari să producă mai mult de 7.000 de automobile pe an pentru a păstra exclusivitatea mărcii. 

Via worldcarfans

Comentarii (6)

  • schumi
    Cred ca e o idee buna, asta cu marirea productiei (in limite decente). Deja concurenta e din ce in ce mai mare pe segmentul super/hipercar. Daca faci clientii sa astepte prea mult, acestia pot f repede sa se reorienteze (spre Mclaren, de ex.). Important este ca Ferrari sa pastreze calitatea si caracterul.
    16 5
  • eu zic sa faca si un low-cost, rival pt logan :-P
    15 12
  • @ioi:

    Fiat Panda. Te multumeste?
    5 2
  • @LR
    eram sarcastic; eu vorbesc de emblema pusa pe masina
    2 0
  • @LR
    eram sarcastic; eu vorbesc de emblema pusa pe masina
    0 0
  • ahahahaha

    dupa ce fraierii au dat banii si au luat cu pretul unul McLaren P1 o masina de trei ori mai proasta si mai ieftina, ca cica cumpara exclusivitate, acum vine si anuntul ca zboara si exclusivitatea aia ...
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru