Ferrari: Cine comandă acum o mașină, o primește de-abia în 2026

de Alexandru Monenciu
Luni, 06.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Ferrari, cine comandă acum o mașină cu emblema Căluțului Cabrat, o primește cel mai devreme în 2026. Până în luna septembrie 2023, Ferrari a livrat 10.418 mașini, cu 5.3% mai multe decât în primele 9 luni din 2022.

Italienii de la Ferrari au motive de bucurie, după un Q3 foarte bun din punct de vedere financiar. În intervalul iulie-septembrie, Ferrari a livrat 3.459 de mașini, iar 51.3% dintre acestea au fost echipate cu un sistem de propulsie electrificat ( în special 296 și SF90).

Este pentru prima oară în istoria companiei când vânzările de modele hibrid au fost mai mari decât cele ale modelelor termice.

În primele 9 luni ale anului, italienii au livrat 10.418 mașini, cu 5.3% mai multe decât în același interval din 2022.

Cu ocazia anunțării acestor rezultate, șeful Ferrari, Benedetto Vigna, a declarat că numărul comenzilor este atât de mare încât cine comandă acum o mașină, o primește de-abia în 2026. Cel mai devreme.

Totodată, Vigna mai susține că primul model cu zero emisii al companiei va fi prezentat în al patrulea trimestru din 2025.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Banditos
    Eram convins ca motorul termic pur numai are nimic de demonstrat si fanii unor astfel de motoare niciodata nu isi vor trada optiunea traditionalista.

    Iar din 2025...pfff, numai ajungi pe litoral "dintr-o bucata" la un mic cu mustar sho felie de paine.
    5 6
  • Mircea Badea
    nu se intelege de ce. s-au triplat comenzile? ca 5% nu bate...
    si poate pana atunci le pune mai multa baterie si motor in 3 cilindri in Y (euro 7 desigur) :)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru