Ferrari F12 Berlinetta este ”Supercarul anului 2012” pentru Sunday Times

de Bogdan Mirică
Luni, 15.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prestigioasa publicaţie britanică Sunday Times a desemnat noul Ferrari F12 Berlinetta ca fiind ”Cel mai bun supercar şi model de lux al anului 2012”.

Deşi a lansat noul F12 Berlinetta în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Ferrari culege şi acum roade de pe urma supercarului său de senzaţie. Modelul italienilor a fost desemnat ”Supercarul anului 2012” de către prestigioasa revistă britanică Sunday Times.

Cel mai nou model creat la Maranello a reuşit să aducă în vitrina Ferrari trofeul intitulat ”Best Supercar and Luxury Car”, la numai o săptămână după ce fratele său mai mic, Ferrari 458 Spider, a primit distincţia ”Best Sports Car and Cabrio” din partea aceleiaşi publicaţii.

”Deşi pare un animal incontrolabil, în marea majoritate a timpului Ferrari F12 este o maşină uşor de domesticit.”

Jurnalist
The Sunday Times Driving
Jurnaliştii britanici notează în dreptul celui mai puternic şi mai rapid Ferrari din istorie, următoarele aprecieri: ”Deşi pare un animal incontrolabil, în marea majoritate a timpului Ferrari F12 este o maşină uşor de domesticit.
Un alt atu este uşurinţa de personalizare, Ferrari oferind mai multe soluţii de a individualiza maşina după propriul gust. Şi pentru asta, F12 nu este doar cel mai rapid Ferrari produs vreodată, ci şi cel mai bun”.

Noul Ferrari F12 Berlinetta ascunde sub capotă un V12 cu cilindri la 65 de grade de 6.262 de centimetri cubi. Acesta dezvoltă 740 CP şi un cuplu imens, de 690 Nm. 80% din cuplu este disponibil la 2500 rpm, iar puterea maximă merge până la 8700 rpm, acolo unde un limitator intră în funcţiune.

Motorul este cuplat unei transmisii F1 care transformă noul model într-o sportivă pur sânge: 0-100 km/h în 3.1 secunde, 0-200 km/h în 8.5 secunde şi un consum mediu mixt de 15 litri/100 km.

via autoblog

Comentarii (2)

  • Giga Motors
    Poate o sa va surprinda cat de simplu ma voi exprima, dar, dupa parerea mea, aceasta este o masina foarte reusita ! Indeed, it's probably the best Ferrari in the history......Dar ma astept ca si Corvette sa percuteze cu o noua generatie, nitelus mai fortoasa, altfel ar fi jale pentru mine......
    2 6
  • Asa e, doar TDI-urile si AMG-urile polueaza, Toyota aia Tundra cu motor de 5,7L nu polueaza deloc ..
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru