Ferrari F12 Berlinetta Speciale va avea cu 200 de kilograme mai puțin și va egala performanțele lui Porsche 918 Spyder

de Bogdan Mirică
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari F12 Berlinetta Speciale va fi o versiune mai puternică și mai ușoară a modelului actual. Supercarul va putea să egaleze performanțele lui Porsche 918 Spyder.

După ce a lansat 458 Italia Speciale, o versiune mai ușoară și mai puternică a modelului sportiv, Ferrari se gândește să transforme titulatura ”Speciale” într-o modă regăsită pe majoritatea produselor din gama sa. Speciale ar urma să fie denumite versiunile mai ușoare și mai puternice ale modelelor actuale.

Primul pe listă ar urma să fie Ferrari F12 Berlinetta, supercarul poziționat imediat sub La Ferrari. Acesta ar urma să fie declinat în versiunea de performanță F12 Berlinetta Speciale și să se bată cu Lamborghini Aventador SuperVeloce, supercarul dezvăluit la Salonul de la Geneva, a cărui producție a fost deja epuizată.

Lamborghini Aventador SuperVeloce: cele 600 de unități au fost deja cumpărate

Esential 760 de cai putere ar urma să dezvolte viitorul Ferrari F12 Berlinetta Speciale.
200 de kilograme ar urma să fie diferența între versiunea Speciale și cea standard.
Viitorul F12 Berlinetta Speciale va cântări cu 200 de kilograme mai puțin decât versiunea actuală, ajungând să totalizeze doar 1430 de kilograme.
Mai mult, motorul V12 de 6.2 litri va fi modificat pentru a livra cu 30 de cai putere mai mult. Bagajul de resurse va totaliza 760 de cai putere, iar performanțele îi vor permite să se bată de la egal la egal cu Porsche 918 Spyder.

Supercarul va oferi un raport de 531 de cai putere pe tonă, ceva mai mult decât Aventador SuperVeloce, care oferă 485 de cai pe tonă. Primele informații anunță un sprint de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de trei secunde și o viteză maximă care să depășească 340 de km/h. Apăsarea aerodinamică va fi asigurată de un pachet de accesorii noi, care vor modifica aspectul general.

Comentarii (5)

  • Scorpionul_negru
    Degeaba....nu e la fel de exclusivist ca 918 si nici fiabil ca el.
    5 17
  • O sa fie mai performant ca si LaFerrari?
    4 7
  • MuresMures
    da .. si Tesla va lasa cu curu gol ...
    2 8
  • hazard
    intrebarea este cand vor face rechemari si pentru modelul asta...
    2 4
  • cand va lua foc???
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru