Ferrari nu renunță la motoarele aspirate V12: "Ar fi o nebunie să le înlocuim cu unități turbo, dar vom introduce variante hibride"

de Daniel Popescu
Marti, 02.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a exclus varianta de a înlocui motoarele aspirate V12 cu versiuni turbo, însă admite că este nevoită să introducă hibrizi pentru a respecta noile norme de poluare.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Ferrari a dezvăluit publicului noul Ferrari 812 Superfast (foto) cu motor aspirat V12 de 800 de cai putere care ajunge la 100 km/h în numai 2.9 secunde. La vremea respectivă au existat voci care au afirmat că acesta ar putea fi ultimul model al Căluțului Cabrat cu motor aspirat V12, ca urmare a regulamentelor tot mai dure pentru emisii.

Iată însă că Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat-Chrysler și președintele Ferrari, a dat asigurări că producătorul italian va continua să aibă în gama acest propulsor.

"Vom oferi întotdeauna un V12. Șeful departamentului de motoare ne-a spus că ar fi o nebunie să punem o turbină pe V12, așa că răspunsul este nu. Va fi un motor aspirat natural cu sistem hibrid", a explicat el.

Urmareste Automarket
Temerile anterioare cu privire la soarta lui V12 au fost alimentate și de faptul că Ferrari a introdus inclusiv un motor V8 turbo pe modelul GTC4 Lusso în toamna anului trecut.

Marchionne afirmă că intenția de a utiliza sisteme hibride nu are neapărat legătură cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ci mai degrabă cu posibilitatea de a îmbunătăți performanțele pe circuit.

"Obiectivul de a avea sisteme hibride și electrice în astfel de mașini nu este legat de obiectivul tradițional. Nu încercăm să atingem două obiective, încercăm să îmbunătățim performanța pe circuit", a adăugat el.

Oficialii Ferrari au confirmat deja că un motor V12 aspirat cu sistem hibrid va respecta inclusiv norma de poluare Ultra-Low-Emission Vehicle, care va fi introdusă în 2021.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • De ce nu vor motorizari turbo ?
    4 8
  • @S
    Pt. ca nu sunt pure...autentice. Si pe langa asta risti sa pice turbo. Aspiratele V12 sunt motoare perfecte. Bvo lor ! O marca care se respecta.
    18 4
  • ....de ce ar pune un motor turbo intr-un ansamblu hibrid?
    9 1
  • andrei
    pai nu pun turbo in hibrid, pun aspirat cu electric. la o masina cu putere putina un motor turbo se simte din plin, e mai fasneata cand nu o tii prea turata. dar la ce putere au ei pe masinile alea....cred si eu ca nu vor turbo. insa daca pun si electric clar se simte in bine. faza e ca sa simte si la greutate. sunt curios cu ce apar.
    2 1
  • Ah da. Serigo Toblerone. Acest Donal Trump al industriei auto.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru