Ferrari Omologata: italienii au realizat un supercar unicat bazat pe 812 Superfast cu motor V12 de 800 de cai putere

de Daniel Popescu
Duminica, 27.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a publicat primele imagini cu Omologata, un supercar unicat dezvoltat pe baza unui 812 Superfast, care utilizează un motor V12 de 800 de cai putere.

Ferrari a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că a realizat un supercar unicat pe baza comenzii primite din partea unui "client european cu discernământ".

Noul model are la bază supercarul 812 Superfast, lansat în prima parte a anului 2017, însă singurele elemente de caroserie care au fost păstrate sunt parbrizul și farurile.

În rest, Omologata a fost construit cu numeroase elemente noi, multe dintre ele cu referință la modele din istoria mai mult sau mai puțin recentă a mărcii. Printre altele, supercarul a primit o serie de elemente din fibră de carbon, dar și o nuanță roșie nouă.

Omologata mizează pe un motor aspirat V12, însă Ferrari nu menționează dacă a adus modificări comparativ cu unitatea disponibilă pe 812 Superfast. Prin urmare, cel mai probabil motorul este similar, caz în care acesta are o capacitate de 6.5 litri, oferă 800 de cai putere și un cuplu maxim de 718 Nm.

În cazul lui 812 Superfast, intervalul de timp necesar pentru a accelera de la 0 la 100 km/h este de numai 2.9 secunde.

De asemenea, unitatea de propulsie este cuplată la o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj cu 7 trepte.

Ca de obicei, Ferrari nu menționează prețul de achiziție pentru Omologata, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un model realizat într-un singur exemplar.

Via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru