Ferrari prezintă 488 GT Modificata: supercar pentru circuit de 700 de cai putere

de Daniel Popescu
Joi, 26.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a prezentat 488 GT Modificata, un supercar în ediție limitată pentru utilizare pe circuit. Noul model împrumută elemente de la 488 GTE și 488 GT3 și oferă un motor V8 de aproximativ 700 de cai putere.

Ferrari a anunțat în această săptămână dezvoltarea unui nou supercar dedicat circuitului. De data aceasta este vorba despre 488 GT Modificata, un model în ediție limitată care împrumută o serie de elemente disponibile deja pe versiunile 488 GTE și 488 GT3.

În absența necesității de a respecta regulamentele tehnice FIA, constructorul italian și-a permis să aducă o serie de îmbunătățiri majore pentru motor.

Astfel, unitatea de propulsie V8 de 3.9 litri oferă acum aproximativ 700 de cai putere. Sporul de performanță este semnficativ, în contextul în care 488 GT3 Evo mizează pe puteri cuprinse între 500 și 600 de cai putere în funcție de competiție.

De asemenea, Ferrari menționează că ambreiajul este realizat din fibră de carbon, în timp ce aerodinamica a fost de asemenea îmbunătățită pentru a genera o creștere a forței de apăsare aerodinamică la peste 1000 de kilograme la o viteză de 230 km/h.

Sistemul de frânare a fost dezvoltat de Brembo, în timp ce sistemul ABS este preluat de pe 488 GT3 Evo și îmbunătățit suplimentar.

Pentru o evaluare cât mai bună a performanțelor obținute pe circuit, echipamentul include și un sistem V-Box de achiziție de date și un sistem de date telemetrice furnizat de Bosch, iar toate aceste date pot fi descărcate pe un stick USB.

Dotările standard includ și cameră de marșarier high-res, un al doilea scaun și un sistem pentru măsurarea temperaturii și presiunii pneurilor.

În prima fază, producția lui 488 GT Modificata va fi dedicată piloților care au concurat recent în competițiile Competizioni GT și Club Competizioni GT organizate de Ferrari.

Via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru