Ferrari recheamă în service 2600 de supercaruri pentru o defecțiune a airbagului

de Bogdan Mirică
Luni, 20.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat că 2600 de supercaruri vor fi rechemate în service pentru o problemă raportată la nivelul airbagului. Furnizorul airbagurilor este compania japoneză Takata, confruntată și în trecut cu astfel de probleme.

Febra rechemărilor în service a cuprins chiar și Ferrari, constructorul italian, care vinde supercaruri de peste 200.000 de euro fiind nevoit să își notifice 2600 de clienți despre o defecțiune apărută la nivelul airbagului. În condițiile în care Ferrari vinde anual peste 7000 de mașini, recall-ul este unul destul de important.

Printre exemplarele afectate se numără 458 Italia, 458 Speciale, Cafilornia T, FF, F12 Berlinetta și chiar La Ferrari. Exemplarele au fost produse în intervalul 19 decembrie-29 aprilie. Coincidența face ca airbagurile să fie furnizate tot de Takata, compania japoneză care a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, mai multe milioane de vehicule ale producătorilor importanți fiind afectate.

Esential 2600 de exemplare Ferrari sunt rechemate în service pentru defecțiunea airbagului.
Ferrari a ținut să precizeze că rechemarea lor în service nu se datorează unei defecțiuni similare, ci unei alte probleme.
Italienii susțin că airbagul instalat de ei pentru pasagerul din dreapta a fost poziționat defectuos, iar în combinație cu un anumit adeziv și anumite materiale, acesta ar putea să se declanșeze singur. Mai mult, declanșarea s-ar face într-o mișcare de rotație necontrolată, care ar putea răni grav pasagerii.

Întrucât deschiderea airbagului este vitală, Ferrari a emis apelul de rechemare urgentă și a oprit producția. Nu înainte de a acuza Takata pentru probleme de neconformitate și de furnizarea unor componente defecte.

Ferrari a descoperit defecțiunea în timpul unor teste pentru îmbunătățirea coloanei de direcție a modelului 458 Italia. Exemplarele afectate vor beneficia de înlocuirea gratuită a unității defecte.

via carandriver

Comentarii (1)

  • Strugurel
    Pffffffoai, si cand ma gandesc ca daca as avea aceasta problema la Logan as si vinde-o sau i-as da foc...
    Nu concep sa am astfel de probleme pe o masina de cateva sute de mii...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru