Ferrari se gândește la turboalimentarea motorului V12

de Alexandru Monenciu
Luni, 20.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Era motoarelor V12, aspirate natural, de la Ferrari ar putea fi aproape de final. Potrivit unor surse apropiate constructorului de la Maranello, acestea ar urma să fie turboalimentate pe viitor.

Ferrari și Lamborghini sunt doi constructori de automobile care au încă un portofoliu un motor V12 aspirat natural. Cele două mărci italiene se identifică, practic, cu acest tip de agregat, dar normele tot mai drastice de emisii ar putea conduce la dispariția lui.

Acum, Ferrari se află la un moment de cotitură. Producătorul de la Maranello face tot posibilul să păstreze motorul V12 aspirat natural, dar o sursă apropiată susține că acest lucru nu va mai dura foarte mult.

Citată de publicația Carscoops, sursa a declarat că Ferrari se gândește la turboalimentarea motorului V12. În acest fel, ar putea să îl folosească în continuare pe modele precum viitorul SUV Purosangue sau pe succesorul lui 812.

Această nouă informație este cumva în contradictoriu cu ce declara fostul șef al italienilor, în urmă cu ceva timp. "Directorul nostru de programe pentru motoare mi-a spus că ar fi absolut nebunesc să punem un turbocompresor pe V12, așa că răspunsul este nu.

Va fi aspirat natural, cu un sistem hibrid," spunea Sergio Marchionne în 2017.

Că tot veni vorba de alăturarea unui sistem hibrid, și conaționalii de la Lamborghini se luptă cu aceeași problemă. Aparent, producătorul din Sant'Agata Bolognese ar opta mai degrabă pentru un V12 hibrid, în contextul în care turboalimentarea afectează sunetul și răspunsul unității cu 12 cilindri.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Măi Ferrari, Nokia scrie pe tine...

    Deci, din 2017 ştiai că trebuie să faci electrificarea şi timp de 4 ani nu ai făcut nimic !! Dar nimic !

    Apoi hai să plângem la UE, ca să mai amâne....

    Ruşinos, tare ruşine a mai ajuns Ferrari
    5 31
  • Seriff
    Ferrari electric e ca berea fara alcool, decat sa faca asa ceva mai bine ar inchide de tot fabrica, sau ar transforma-o in sediul LGBT cu Edikk director si Nicusor Dan sef la logistica.
    32 5
  • Edikkk
    La cât are nevoie de maşină oricine azi, să vezi tu ce la modă a ajuns berea fără alcool în România !

    Dar tu bea acolo, bea încet că-i rece.
    2 14
  • Seriff
    Mersi, o sa beau una in cinstea ta!
    6 0
  • inexorabil
    Io am văzut mulţi copilaşi pe stradă cum crăpau efectiv din cauza acestor monştri mecanici udaţi moral şi, în timp ce le acordam ultimul ajutor, mi-au mărturisit, printre sforţări: “Arthur…Arthur…”. N-am putut să mă abţin: “Tati, ăla a fost împuşcat european, nu asfixiat auto, că doar nu i-a trecut o putoare fosilă pe lângă bârlog, aşa cum se întâmplă cu brav supravieţuitorul Mafănikkk”.
    Când să mă dumiresc mai bine, deja vorbeam singur. Eh, fie-le ţărâna uşoară şi aerul, în sfârşit, curat.
    2 1
  • @Edikkk esti mai ingust la minte decat gamalia unui ac. Ti-as explica de ce, dar neuronul tau e incapabil sa inteleaga.
    3 0
  • Seriff
    @nonameoo, edik are un neuron? Ma cam indoiesc.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru