Ferrari SF90 Spider, modificat de Novitec: peste 1100 de cai putere și mai multe elemente din fibră de carbon

de Tiberiu Safta
Marti, 11.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania germană de tuning Novitec a adus o serie de modificări pentru Ferrari SF90 Spider. Pachetul include un motor mai puternic, de 1109 cai putere, precum și o caroserie care conține mai multe elemente din fibră de carbon. Noul model poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2.4 secunde și atinge o viteză maximă de 340 de km/h.

Novitec, compania germană de tuning care se ocupă în special cu modificarea modelelor Ferrari, a lansat un pachet nou pentru SF90 Spider. Noul pachet aduce o serie de modificări estetice și tehnice, menite să crească performanțele modelului electrificat, dar și să amplifice aspectul agresiv al supercar-ului italian.

Astfel, avem mai multe elemente ale caroseriei confecționate din fibră de carbon. Printre acestea, putem menționa: spoilerul față mai mare, prizele de aer amplasate pe aripile din față, pragurile, capota motorului, eleronul spate și difuzorul de sub bara din spate.

Jantele de 21 de inch sunt construite de către Vossen, iar garda la sol a noului model este mai joasă față de un SF90 Spider nemodificat. Asta pentru că Novitec a adus arcuri noi, care înseamnă o gardă la sol mai joasă cu 30 de milimetri în față și cu 25 de milimetri în spate. Suspensia este prevăzută și cu un sistem de ridicare a părții din față pentru a trece mai ușor peste limitatoarele de viteză și alte mici denivelări.

Scaunele și bordul pot fi îmbrăcate în piele, în combinație cu alcantara și pot fi vopsite în orice culoare dorită de către client.

Cea mai importantă modificare a fost adusă motorului V8 de 4.0 litri twin-turbo electrificat.

În combinație cu cele 3 motoare electrice, propulsorul dezvoltă acum 1109 cai putere, față de 1000 de cai putere pentru un SF90 Spider nemodificat. Puterea a fost mărită cu ajutorul unei remapări software, iar evacuarea nouă, finisată în carbon și care amplifică sunetul motorului, contribuie și aceasta la creșterea puterii propulsorului.

Astfel, Ferrari SF90 Spider modificat de Novitec are nevoie de numai 2.4 secunde pentru a ajunge la 100 de km/h și de 6.5 secunde pentru a atinge 200 de km/h. Viteza maximă este de 340 de km/h.

Novitec nu a precizat câte exemplare vor fi produse și nici nu a oferit informații cu privire la preț.

via Novitec

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru