Ferrari SF90 Stradale deschide o nouă eră în gama italienilor: sistemul plug-in hybrid va fi adaptat și integrat pe viitoarele supercaruri

de Cornel Șocariciu
Vineri, 31.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Ferrari susțin că noul sistem plug-in hybrid lansat pe supercarul SF90 Stradale va fi adaptat și integrat pe viitoarele modele dezvoltate în Maranello. Până în 2022, italienii vor avea în portofoliu 9 modele hibrid.

Ferrari a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul SF90 Stradale. Primul plug-in hybrid din istoria constructorului italian mizează pe un motor V8 biturbo de 4.0 litri și pe trei motoare electrice (două pe puntea față și unul pe puntea spate).

Conform declarațiilor făcute de Michael Leiters, directorul departamentului de tehnologii din cadrul Ferrari, sistemul de propulsie pregătit pentru SF90 Stradale va fi adaptat și integrat pe o serie de modele noi pregătite de constructorul din Maranello.

"Vom lansa și alte modele hibrid, dar fiecare dintre acestea vor avea caracteristici diferite în ceea ce privește sistemul de propulsie", a declarat reprezentantul Ferrari.

Sistemul plug-in hybrid pregătit pentru noul vârf de gamă SF90 Stradale dezvoltă în total 1.000 de cai putere. Resursele sunt valorificate cu o transmisie automată cu opt trepte, iar sprintul de la 0 la 100 se desfășoară în 2.5 secunde.

"Odată cu debutul în acest segment sunt convins că vom atrage clienți noi", a completat Louis Camilleri, CEO-ul Ferrari.



În 2019, Ferrari va lansa și o versiune Spider a noului F8. De aseamenea, voci apropiate companiei susțin că până la finalul anului curent vom face cunoștință și cu versiunile revizuite ale lui GTC4Lusso și GTC4Lusso T. Până în 2022, Ferrari va lansa 15 modele noi, iar 9 dintre acestea vor folosi un sistem hibrid de propulsie.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru