Ferrari SP38: un client fidel al mărcii a comandat o versiune unicat bazată pe 488 GTB

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari SP38 este o versiune unicat comandată de un client fidel al constructorului italian. Modelul este construit pe șasiul lui Ferrari 488 GTB și beneficiază de același sistem de propulsie cu motor V8 de 3.9 litri.

Ferrari a anunțat dezvoltarea unei versiuni unicat bazată pe 488 GTB pentru "unul dintre cei mai dedicați clienți" ai săi, care a preferat însă să-și păstreze anonimatul. Clientul a solicitat o serie de modificări de design, singura condiție impusă de constructor fiind ca mașina să nu aibă parte de schimbări care să necesite o nouă omologare tehnică.

Principala sursă de inspirație a clientului a fost legendarul F40. Cea mai vizibilă modificare este remarcată la nivelul blocurilor optice, care sunt semnificativ mai mici decât cele ale lui 488 GTB, în timp ce luminile de zi au fost mutate pe bara de protecție.

Pe părțile laterale, clientul a înlocuit zona din sticla cu un panou cu un design inedit care contribuie la disiparea căldurii generate de motorul biturbo, în timp ce spoilerul de pe spate este inspirat de asemenea de la F40.

Ferrari nu a făcut nicio mențiune despre sistemul de propulsie, însă cel mai probabil aici nu există nicio schimbare.

Astfel, este de așteptat ca modelul unicat să folosească același propulsor V8 de 3.9 litri care generează 670 de cai putere.

Ferrari nu a publicat nicio imagine cu interiorul modelului unicat, însă menționează că și acolo există unele modificări la nivelul tapițeriei. Acestea vor fi făcute publice cu ocazia prezentării oficiale a modelului la Concursul de Eleganță Villa d’Este din 26 mai.

Via Ferrari

Comentarii (1)

  • Corocsenie Adrian
    Extrem de frumos. Asta chiar imi place. Cate milioane la costat un moft ca asta asa de curiozitate ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru