Ferrari va construi un 599 GTO cu o caroserie specială pentru un colecţionar

de Sebastian Toma
Marti, 28.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un colecţionar Ferrari de origine indiană a reuşit să-i convingă pe italieni să-i construiască un 599 GTO cu o caroserie specială, cu un design personalizat.

Esential 5 automobile Ferrari deţine colecţionarul de 32 de ani de origine indiană.
Ferrari este o marcă exclusivistă, care are propriul său club de pasionaţi şi colecţionari. Unul dintre aceştia, indianul Cheerag Arya, deţine deja cinci modele ale constructorului din Maranello, iar publicaţia Ferrari Magazine anunţă comanda unui nou exemplar, un 599 GTO personalizat după gusturile sale. În mod normal, nu am vorbi despre o asemenea comandă, dar indianul care a crescut în Statele Unite ale Americii şi s-a stabilit în Emiratele Arabe Unite a reuşit să-i convingă pe italieni să-i construiască o maşină unicat, respectv un 599 GTO cu un design aparte.

Omul de afaceri în vârstă de 32 de ani a ales între 12 propuneri ale designerilor Ferrari, dintre care a selectat o serie de elemente de design care i-au atras atenţia. Arya visează la un Ferrari din copilărie, când a fost fermecat de formele unui F40 condus de un fotbalist din India.

Ulterior, Arya şi-a cumpărat propriul Ferrari, un 575M Maranello, ca apoi să-şi cumpere un Enzo, un Daytona, un 599 GTO şi un F40. Clientul doreşte să îi fie transformat modelul 599 GTO într-un model unicat, păstrând trenul de propulsie şi platforma vehiculului donator.

În ciuda pasiunii sale pentru F40, comanda mea nu va fi o recreaţie a unui model mai vechi de la Ferrari. Aparent, modelul inspirat de 599XX va avea atât elemente de design retro, cât şi elemente de design noi. Colecţionarul preferă să nu-şi prezinte maşina pe internet, dar pasiunea sa pentru automobilele Ferrari va fi uşor de observat având în vedere faptul că a reuşit să parcurgă deja 7.000 de kilometri cu un 599 GTO în mai puţin de un an, rulaj record pentru un model la fel de rar ca seria limitată a lui 599, ceea ce înseamnă că noua creaţie a italienilor va fi văzută în 2013 pe străzile din Dubai.

Via Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru