Ferrari va lansa câte un model nou în fiecare an, dar păstrează producţia limitată

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Odată cu anunţarea noilor planuri ale concernului FCA, au fost dezvelite şi intenţiile mărcii Ferrari. Constructorul italian va păstra limitarea de producţie, de 7.000 de unităţi pe an, dar va lansa câte un model nou în fiecare an.

Esential 10000 de maşini pe an ar putea să producă uzina Ferrari din Maranello, dacă acest obiectiv ar fi dorit de conducere.
Ferrari, cea mai exclusivistă marcă a concernului FCA condus de Sergio Marchionne, şi-a anunţat planurile pentru următorii patru ani. Constructorul din Maranello va lansa câte un model nou în fiecare an, iar fiecare dintre modelele lansate va avea un ciclu de viaţă de patru ani, ca apoi să fie urmate de o versiune revizuită, care să fie în producţie încă alţi patru ani. Pentru a-şi păstra exclusivitatea, marca din Maranello nu va construi mai mult de 7.000 de unităţi pe an în următorii patru ani, reţetă pe care a aplicat-o cu succes în ultimii ani, anul precedent marcând cel mai mare profit net din istoria companiei, de 246 milioane de euro.

Șeful Ferrari: ”Clienții noștri aleg opționale de 25.000 de euro. Vrem ca ei să investească mai mult”

Versiunile revizuite ale modelelor Ferrari, planificate să fie lansate la patru ani de la debutul modelului pe care sunt bazate, poartă sufixul "M", aplicat denumirii interne. Spre exemplu, modelul Ferrari 360 era denumit F136, iar succesorul său, F430, avea numele de cod F136M.

Strategia le permite italienilor să lanseze modele noi, cu platforme şi motorizări revizuite semnificativ, fără să dezvolte de la zero fiecare adăugire la gamă în parte. Pe lângă aceste modele, Ferrari se va concentra pe cele trei linii de personalizare ale modelelor din gamă: "Atelier", "Tailor-made" şi "One-off", fiecare dintre cele trei posibilităţi oferite clienţilor high-end ai mărcii. În funcţie de calea aleasă, un client îşi poate personaliza maşina astfel încât aceasta să fie unică în lume, lucru care aduce atât un preţ de achiziţie ridicat semnificativ, cât şi o valoare mai mare a vehiculului respectiv.

Exclusivitate asigurată. Ferrari nu o să vândă mai mult de 7.000 de maşini pe an în următorii patru ani, indiferent de cerere.

Urmareste Automarket
"Oamenii m-au întrebat dacă insistenţa mea de a nu vinde mai mult de 7.000 de unităţi pe an va dăuna mărcii Ferrari, dar eu nu cred asta.
M-au întrebat şi despre o berlină sau un SUV, iau eu i-am trimis la Maserati"
, explică Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari.

Cei de la Ferrari au acordat angajaţilor prime de 4.096 euro pentru rezultatele din 2013, conform înţelegerilor  semnate cu sindicatele angajaţilor. Italienii şi-au permis să facă acest lucru după ce au obţinut cel mai mare profit net din istoria companiei în anul 2013, de 246 milioane de euro, cu 5.4% mai mare faţă de cel din 2012. Explicaţia oficială din spatele rezultatelor din 2013 este că veniturile companiei au fost echilibrate prin programele de personalizare, alese de o pondere mare din clienţii mărcii, acestea aducând venituri ridicate pentru italieni fără a creşte vânzările de vehicule.

Via Autoblog

Comentarii (1)

  • . Unu in fiecare an e prea de tot. Dar sunt multi care se plictisesc de ele si vor ceva nou in fiecare an. Probabil de aceea au si luat aceasta decizie. Cine suntem noi sa judecam deciziile Ferrari nu ? :)))
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru