Ferrari vrea să vândă peste 9.000 de supercar-uri în 2018: italienii speră la un profit de cel puțin 1.1 miliarde de euro

de Petre Barac
Vineri, 02.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat că obiectivul pentru 2018 este să vândă peste 9.000 de mașini și să obțină un profit operațional de cel puțin 1.1 miliarde de euro.

În 2017, Ferrari a raportat vânzări de 8.398 de vehicule către clienți și un profit de 1.04 miliarde de euro, performanța italienilor fiind sprijinită de cererea ridicată pentru modelele GTC4Lusso și 812 Superfast (foto).

Bariera de un miliard de euro a fost atinsă cu doi ani mai devreme decât estimarea făcută în 2015, atunci când constructorul de la Maranello s-a listat la bursă.

Astfel, după “ruperea” de grupul Fiat-Chrysler, Ferrari a reușit să arate că poate să se descurce foarte bine și pe cont propriu.

Obiectivul Ferrari pentru 2018 este să vândă peste 9.000 de mașini și să obțină un profit operațional de cel puțin 1.1 miliarde de euro.

Compania se pregătește să lanseze primul SUV Ferrari, ce va fi gata la sfârșitul anului 2019 sau începutul anului 2020.

Via Autonews

 

Comentarii (8)

  • Aici se vede cat de mult sunt umflate preturile fata de cat valoreaza masina. Un calcul simplu arata ca pentru fiecare masina ei obtin o marja de profit (dupa toate cheltuielile adica) de vreo 120.000 euro. Nu m-am gandit niciodata pana acum la asta, dar acum ca vad mi se pare incredibil.
    7 6
  • Valentin
    Un calcul simplu spune ca profitul operațional nu este acelasi lucru cu marja de profit. E ca si cum ai spune ca firma iti vireaza in cont salariul brut.
    4 3
  • La profitul operational mai sunt doar taxele de luat si da profitul net. Ok, nu e 122.000, e 90.000-100.000 cel net. Ideea e aceeasi.
    6 2
  • Sau poate ca aici nu e ca la alte marci de masini, valoarea masinii fiind data de cat sunt dispusi clientii sa dea pe ea. Ca la apartamentele din Cluj sau Bucuresti, unde doua camera sunt 100.000 Euro si comenteaza lumea ca nu are cum, ca ce e porcaria asta, etc :))
    0 1
  • Din cate stiu isi propusesera sa vanda maximum 10 000 pe an. Daca fac SUV inseamna ca vor depasi aceasta limita.
    0 1
  • Nu ca ne-ar interesa stirea in mod deosebit, dar macar ne puteati uimi si cu niste preturi asa ..orientative ale modelelor sau macar la cele mai "profitabile".
    Nu stiu ce sa zic...dar cred ca daca m-ar da banii afara din casa nu cred ca m-as putea abtine la cum arata modelul ala din imagine, e senzational ! Va dati seama ca e tot ce-i posibil sa gaseasca in lumea asta mare 9000 de prosti ca mine , dar care chiar i-si permit sa arunce cu banii.
    2 1
  • Adrian C
    Au uitat sa spuna ca o buna parte din productie se va vinde in Romania :))) romanul cumpara lux chiar daca majoritatea dintre ei nu au bani de ele si isi pun gaj toate bunurile neamului pt. a cumpara o masina puternica. Sau altii isi fac leasing ca mai apoi sa nu isi poata achita rata si sa o ia firma de leasing in cateva luni inapoi. :)) astia suntem. NU putem mai mult :))
    5 3
  • @Liviu
    Pai in urma cu ceva ani chiar Luca di Montezemolo a spus ca pretul Ferrari ar fi jumatate daca nu ai plati emblema Ferrari... deci,,,
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru