Fiat 500X, viitorul crossover al mărcii, îşi prezintă caroseria

de Sebastian Toma
Luni, 12.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Fiat au prezentat primele imagini ale caroseriei lui 500X pe linia de asamblare. Versiunea de serie a modelului este aşteptată să debuteze în cursul anului curent.

Fiat 500X, fratele de platformă al lui Jeep Renegade, este deja pe linia de producţie a uzinei Fiat din Melfi, Italia. Reprezentanţii mărcii din Torino au publicat primele imagini ale caroseriei lui 500X în versiunea de producţie. Cele două imagini surprind o caroserie hatchback, fără să dezvăluie prea multe informaţii, din moment ce vorbim despre un model aflat în primele faze ale asamblării. Fiat va prezenta versiunea de serie a lui 500X abia pe 4 iulie, când marca sărbătoreşte 57 de ani de la lansarea primei generaţii a lui Fiat 500.

Fiat 500X: primele imagini cu viitorul SUV mic al italienilor

Fiat 500X va fi un crossover cu un design inspirat de cel al lui 500, modelul urmând să beneficieze de o gardă la sol mărită şi de un sistem de îmbunătăţire a aderenţei. Spre deosebire de Jeep Renegade, fratele său de platformă, 500X ar putea să nu fie oferit cu sistem de tracţiune integrală, versiunile cu tracţiune faţă urmând să fie singurele din oferta modelului italian.

Cei de la Fiat vor apela la această soluţie pentru a oferi o gamă mai accesibilă, cu care speră să-şi crească vânzările pe piaţa din Europa. Până în 2019, Grupul Fiat vrea să atingă un volum cumulat de 1.9 milioane de unităţi pe an, în contextul în care anul 2013 i-a adus concernului italian vânzări de 1.3 milioane de unităţi.

Această imagine a lui Fiat 500X a fost publicată în 2012. La vremea respectivă, era vorba despre o versiune apropiată de producţie.

Gama 500 a celor de la Fiat se va extinde mult în viitorul apropiat: "Vrem să construim versiuni care să atragă şi bărbaţii"

Urmareste Automarket

Crossoverul de segment B de la Fiat este aşteptat de mai bine de doi ani, când marca a dezvelit o versiune de preproducţie a lui 500X în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Torino.

La vremea respectivă, italienii au lăsat jurnaliştii să vadă, pentru câteva secunde, un model apropriat de producţie al crossoverului care va fi denumit 500X. Acesta va lupta în segmentul în care activează Nissan Juke şi este succesorul lui Sedici, crossover discontinuat în urma finalizării colaborării dintre Fiat şi Suzuki.

Via WCF | Fiat

Comentarii (3)

  • Dacia Plant
    Pacat ca nu va fi oferit si 4X4. Dar banuiesc ca va folosi sistem mai inteligent pe tractiunea fata cum este la Peugeot 3008 daca nu gresesc.
    3 1
  • Nu inteleg moda crossover-urilor fara 4x4. Ar trebui sa aiba toate in standard tractiune integrala. Nu o vrei, iti iei masina din clasa mica normala.
    6 2
  • Marian
    Probabil ca se va vinde bine, dar nu pentru ca are 500 in denumire, ci pur si simplu este o masina noua care se poate bate cu ceilalti in segment. Si un Bravo nou cred ca ar face ceva vanzari daca l-ar aduce la nivelul pietei.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru