Fiat rămâne cea mai bine vândută marcă a Grupului Stellantis

de Tiberiu Safta
Joi, 22.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a fost cea mai bine vândută marcă a Grupului Stellantis în 2023. Constructorul italian a vândut 1.35 de milioane de mașini la nivel mondial.

Pentru al treilea an consecutiv, Fiat rămâne cel mai bine vândut brand din interiorul Grupului Stellantis. În 2023, constructorul italian a vândut 1.35 de milioane de mașini pe tot globul, ceea ce reprezintă o creștere a vânzărilor anuale de 12% față de nivelul înregistrat în 2022.

Cele mai importante piețe pentru Fiat sunt cele din Italia (cotă de piață de 12.8%), Turcia (15.7%), Brazilia (21.8%) și Algeria (78.6%). În Italia, cel mai bine vândut model anul trecut a fost Panda, în timp ce Tipo s-a vândut cel mai bine în Algeria și Turcia. În cazul Braziliei, cel mai de succes model al mărcii a fost camioneta compactă Strada.

Pe piața europeană, Fiat 500 și Panda au fost cele mai bine vândute modele, fiind vândute combinat în 230.000 de exemplare și având o cotă de piață de 44.4% în segmentul lor. Între timp, Fiat 500e a fost cea mai bine vândută mașină electrică, de unde rezultă o cotă de piață de 14.7% în segmentul său. La final, Fiat Ducato a fost cel mai bine vândut model al diviziei de vehicule comerciale Fiat Professional, dar și al Grupului Stellantis.

În încheiere, Fiat a fost și cel mai bine vândut brand în America de Sud, acolo unde are o cotă de piață de 14.5%.

Anul trecut, Fiat a vândut 542.000 de mașini în această regiune.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Și când te gândești că ei trăiesc doar din Italia și America de Sud…
    1 0
  • Cea mai vândută și cea mai proasta
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru