Fiat ar putea semna un nou parteneriat cu Suzuki

de Sebastian Toma
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, şeful Grupului Fiat, a declarat într-un interviu că doreşte să strângă legăturile cu marca Suzuki.

Legăturile dintre Suzuki şi Fiat s-ar putea strânge în viitor, anunţă AutomotiveNews citând un interviu acordat de Sergio Marchionne în publicaţia Nikkei. Publicaţia financiară din Japonia l-a intervievat pe şeful Grupului Fiat, iar acesta a declarat că doreşte să strângă legăturile între Fiat şi Suzuki. Acest lucru poate să anunţe mai multe lucruri, de la împărţirea unor motorizări şi la crearea unor modele noi, până la o alianţă în toată regula.

În prezent, Fiat şi Suzuki produc un crossover împreună, Sedici împărţind platforma cu SX4. Totodată, italienii le furnizează celor de la Suzuki motoare diesel, înţelegere care i-a înfuriat pe nemţii de la Volkswagen atunci când încercau să formeze un parteneriat cu marca japoneză. Volkswagen deţine în continuare 19.9 procente din marca niponă, ceea ce le-ar putea crea probleme italienilor atunci când vor discuta cu reprezentanţii Suzuki în vederea unui parteneriat.

Sergio Marchionne a declarat că va face ”tot ce este posibil” pentru a-şi strânge legăturile cu Suzuki, anunţă publicaţia Nikkei. În trecut, Marchionne a declarat acelaşi lucru şi despre Mazda, o altă marcă niponă cu care Grupul Fiat are un parteneriat.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Stoian Alexandru
    Cat de mult sper ca Fiat sa cumpere Suzuki. Pot sa visez la un Swift cu un motor TwinAir :)). Volkswagen resuseste de fiecare data sa produa masini atat de plictisitoare , nu numai sub propriul brand dar si sub cele detinute. Pe cat sunt de buni nemtii la partea tehnica fac niste masini incredibili de "plain". Acum nu zic ca sunt masini urate ... ci doar ma fac sa casc. Si nu vreau sa vad asa ceva la Suzuki.
    17 5
  • real value
    bravo, sper sa stranga legaturile si cu Mazda sistemul de valve "air" Fiat combinat cu skyactiv G benzina 14:1 compresie ar aduce referinta absoluta la motoare din tot ce este pe piata.

    Fiat are si o vasta experienta cu GPL.

    Bun bun, tot inainte Japan si Italy
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru