Fiat-Chrysler anunță schimbări majore pentru sistemul de infotainment Uconnect 5: este bazat pe Android și suportă ecrane de până la 12.3 inch

de Daniel Popescu, Foto: Fiat-Chrysler
Marti, 28.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Fiat-Chrysler a prezentat noua versiune a sistemului de infotainment Uconnect 5, care este bazat pe Android, suportă ecrane de până la 12.3 inch și oferă compatibilitate wireless cu Android Auto și Apple Car Play.

Fiat-Chrysler a dezvăluit în această săptămână primele informații despre noua versiune a sistemului de infotainment Uconnect 5, care va fi integrat pe următoarele modele ale Alianței.

Principala noutate este că Uconnect 5 va fi bazat pe sistemul de operare Android Automotive OS, ceea ce va permite o integrare mai puternică cu serviciile oferite de Google fără necesitatea de a deține un smartphone cu sistem de operare Android.

De asemenea, Uconnect 5 va include suport wireless pentru conectarea telefonului prin Android Auto sau Apple CarPlay, dar și posibilitatea de a conecta simultan două dispozitive.

În plus, va exista posibilitatea de a integra mai multe profile pentru utilizatori, pentru a permite astfel configurări multiple pentru diverse setări utile, cum ar fi cele pentru radio, aerul condiționat, scaun sau oglinzi.

Integrarea sistemului de operare furnizat de Google va permite și actualizări over-the-air pentru software și aplicații, mai ales în condițiile în care acestea generau numeroase erori pentru versiunile anterioare ale Uconnect.

Integrarea noului Android Automotive OS a fost posibilă și datorită utilizării unei noi platforma hardware pentru Uconnect 5, care mizează pe 6 GB RAM și până la 64 GB de memorie flash și care suportă ecrane cu diagonala de până la 123 inch și rezoluții 4K.

Pentru moment, Alianța nu a anunțat ce modele vor beneficia de noua platforma Uconnect 5, însă cel mai probabil acestea vor fi disponibile pe viitoarele modele care vor fi lansate de Fiat și Jeep și, în cazul pieței americane, de Chrysler, Dodge sau Ram.

Via FCA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru