Feedback

Fiat-Chrysler nu exclude un parteneriat cu Tesla pentru componente: "Avem nevoie să dezvoltăm rapid mașini electrice"

Publicat Vineri, 01.11.2019
de Daniel Popescu
Comenteaza 1
Fiat-Chrysler nu exclude un parteneriat cu Tesla pentru componente: "Avem nevoie să dezvoltăm rapid mașini electrice" - Poza 1
Fiat-Chrysler nu exclude inițierea unui parteneriat cu Tesla pentru componente pentru mașini electrice în cazul în care fuziunea cu Grupul PSA se va realiza, potrivit CEO-ului Mick Manley.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Fiat-Chrysler este pe punctul de a fuziona cu Grupul PSA Peugeot Citroen, însă pentru moment nu este clar modul în care cei doi mari producători vor colabora pentru gamele de modele.

Oficialii Fiat-Chrysler susțin însă că, dacă fuziunea va fi aprobată, vor avea nevoie de o dezvoltare rapidă în segmentul mașinilor electrice. Chiar dacă italo-americanii vor împrumuta probabil tehnologii și de la Grupul PSA Peugeot-Citroen, CEO-ul Fiat-Chrysler crede că va avea nevoie de un partener care este deja puternic implicat în segmentul mașinilor electrice. Inevitabil, una dintre opțiuni ar putea fi Tesla.

"Ar fi greșit pentru mine să spun că nu. Am reduce costurile de dezvoltare. Printre componentele de care am fi interesați sunt bateriile și componentele care furnizează puterea către roți", a precizat el.

Fiat-Chrysler ar urma apoi să dezvolte tehnologiile preluate de la Tesla pentru cerințele fiecărui brand din portofoliu.

Fiat-Chrysler are deja un parteneriat cu Tesla prin care mașinile vândute de constructorul deținut de Elon Musk sunt integrate în flota oficială Fiat-Chrysler cu scopul de a evita amenzile pentru nerespectarea normelor de poluare. Manley afirmă că acest acord va fi valabil până în 2021.

"Relația noastră cu Tesla merge cu mult timp în urmă. Ne-a ajutat cu adevărat. Dar Fiat-Chrysler este devotata să reducă emisiile de dioxid de carbon în jurul lumii", a adăugat Manley.

Via Teslarati


Comentarii (1)

  • ce imi place de astia de la FCA...pana acum nici o miscare pe front si acum se dau fata mare si ei vor electrice urgent...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru