Fiat pregătește un crossover bazat pe Opel Mokka. Modelul ar putea fi numit Uno

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian se pregătește să lanseze un crossover subcompact care se bazează pe Opel Mokka. Grupul Stellantis, din care fac parte Fiat și Opel, a anunțat că marca italiană va reveni în acest segment după ce vechiul Punto a fost scos din fabricație în 2018. Noul model ar putea primi numele de Uno.

Fiat va lansa în viitorul apropiat un crossover de dimensiuni mici. Astfel, marca italiană va reveni în segmentul B după o pauză de 4 ani. Au apărut mai multe poze spion din perioada de testare și dezvoltare a viitorului model pe site-ul Carscoops.

Deși nu a fost confirmat, se pare că noul crossover de la Fiat va utiliza platforma CMP, preluată de la Mokka. Pe aceeași platformă sunt construite și modelele DS3 Crossback și Peugeot 2008.

Stellantis, compania care deține mărcile menționate anterior, a anunțat că Fiat va lansa un model nou în segmentul B în 2023, iar acesta va fi primul vehicul Fiat bazat pe o platformă comună. Mai mult, viitorul model ar putea primi numai propulsoare hibride.

Noul crossover Fiat ar putea primi numele de Uno, care va reveni în Europa pentru prima dată din 1995. Numele a mai fost folosit anterior pe o mașină mică fabricată între 1983 și 1995. Deși Uno a fost înlocuit de Punto în Europa, cel dintâi nume a continuat să fie folosit pe piața din Brazilia până în 2021.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Pe vremuri, în concepţia industriei auto “rebadging”-ul era precum apa pentru organism. Pentru (e)-Noua Eră va fi efectiv respiraţie.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru