Fiat revine în segmentul B. Succesorul lui Punto confirmat pentru 2023

de Alexandru Monenciu
Joi, 05.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis a anunțat că Fiat va lansa un model de segment B în 2023. Succesorul lui Punto va fi construit pe arhitectura CMP și, cel mai probabil, va avea un sistem de propulsie micro-hibrid sau chiar hibrid.

Fiat a avut întotdeauna vânzări excelente în segmentele mici, iar Punto a fost unul dintre cele mai populare modele ale producătorului italian. Prima generație a fost comercializată în aproape 3.5 milioane de exemplare, a doua a atins 2.96 de milioane de unități, iar a treia 2.67 milioane de mașini.

Punto a fost pensionat în 2018, dar grupul Stellantis tocmai a anunțat că va primi un succesor în 2023. Cu alte cuvinte, Fiat pregătește un nou model de segment B.

Acesta va fi dezvoltat pe arhitectura CMP, la fel ca frații de grup Peugeot 208, Opel Corsa, Citroen C4 sau DS 3 Crossback.

Noul model de segment B al celor de la Fiat ar urma să fie echipat fie cu un sistem de propulsie micro-hibrid, fie cu unul hibrid. Mai mult, în 2024 ar putea primi chiar și o versiune pur electrică.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Personal ma bucura aceasta veste. Am avut placerea sa conduc un Grande Punto pe la sfarsitul anilor 2000 timp de vreun an jumate si 70 mii de km la o firma unde lucram pe atunci. Am ramas extrem de placut impresionat de acea masinuta, contrar opiniei generale despre Fiat. Cred ca a fost singura masina cu care nu am avut nici macar cea mai mica problema, nici macar un bec ceva, doar revizii cu ulei si filtre. Era un 1,3 Multijet cu o dinamica foarte placuta la drum lung. In sfarsit , revenind, ce vreau sa spun este ca Marchione a luat la vremea aia o decizie foarte proasta ( si nu a fost singura) sa renunte la dezvoltarea segmentului B ,imi aduc aminte declaratiile lui -era concurenta prea mare !!- asta spunea bossul unei companii ce producea in mod traditional masini de talie mica. Imi doresc sa revad Punto pe strazi , va fi intotdeauna loc destul in Europa pt. segmetul B si poate/sper desenata tot de Giugiaro.
    22 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru