Fiat va lansa cinci modele şi versiuni noi în următorii doi ani

de Sebastian Toma
Miercuri, 18.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Fiat vor să lanseze cinci modele noi în următorii ani pentru a atinge profit pe piaţa europeană. Acestea vor fi derivate din familiile Panda şi 500, spun cei de la Automotive News.

Esential 2015 este anul în care Fiat vrea să atingă profit în regiunea EMEA.
Fiat va lansa cinci modele noi în următorii doi ani pentru a-şi mări vânzările şi a atinge profit pe piaţa europeană. Vestea este citată din Corriere della Serra, în baza unui interviu realizat cu Alfredo Altavilla, şeful grupului Fiat în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Oficialul Fiat a declarat ca va introduce patru modele noi bazate pe familia 500 şi o nouă versiune a lui Panda. Noutăţile din gama Fiat vor avea rolul de a creşte vânzările mărcii într-o piaţă unde încrederea consumatorilor este slabă, aceştia dorind să amâne cât mai mult momentul achiziţiei unui nou vehicul.

"Redefinim ADN-ul mărcii Fiat cu un obiectiv strategic clar, pentru a ne poziţiona într-un segment superior al pieţei. Pentru a realiza asta, ne concentrăm pe două dintre familiile populare din gama noastră, 500 şi Panda", explică Alfredo Altavilla, şeful grupului Fiat în regiunea EMEA.

Reprezentantul mărcii italiene a reconfirmat obiectivul concernului de a atinge profitabilitate pe piaţa din Europa şi în regiunea EMEA până în 2015.

Urmareste Automarket
Publicaţia italiană care a realizat interviul cu Alfredo Altavilla nu a prezentat nicio informaţie privind locul în care vor fi produse noile modele ale mărcii italiene. Potrivit celor de la Corriere della Serra, versiunea nouă a lui Panda va avea o serie de caracteristici off-road, cel mai probabil fiind vorba despre un derivat crossover al lui Panda 4x4. Totodată, Altavilla a explicat că Fiat va finaliza în curând o colaborare importantă în Rusia, dar nu a furnizat detalii suplimentare despre aceasta.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (11)

  • OK, Panda si 500, stiu ca sunt 2 modele foarte profitabile pentru Fiat dar pe cand un nou Bravo??? sau Punto, GrandePunto, care sa nu uitam ca a fost una din cele mai vandute si apreciate modele de pe piata.
    16 1
  • Un nou Punto si-un nou Bravo nu vor mai veni, aceasta stire confirma disparitia din clasa mica si compacta, clase in care s-au facut remarcati, mare pacat.
    10 1
  • Q.E.D.
    LOCUIESC IN PLOIESTI, IES ZILNIC PE STRADA, PANDA NOU A APARUT DE UN AN SI CEVA ,INSA, VA JUR, NU AM VAZUT DECAT UNA APANA ACUM.MARE....SUCCES.NICI NU VISEAZA VREODATA SA SE APROPIE DE UMBE MODELULUI ANTERIOR,CHIAR DACA TEHNIC SUNT CAM IDENTICE....FOAMEA DE BANI, ASTA E...
    6 5
  • Scrooge
    @ QED....Pai ii intereseaza sa vand in Ploiesti pe Fiat cum ii intereseaza sa vanda in Machu-Piciu. E clar ca noul model nu va prinde in Romania in primul rand datorita pretului mult mai ridicat decat generatia veche. Romania e o piata aproape nula pt Fiat, e cunoscuta aici imaginea slaba pe care o detine marca.

    Din pacate nu vad o strategie realista pt Fiat, ei se gandesc la un nou Panda cant tocmai l-au lansat pe prezentul si vor o diversificare a gamei 500 care deja e destul de diversificata.
    9 2
  • Deci la noi se produc mai multe masini decat in Italia. Asta spune multe si de vanzarile Fiat. Pardon care vanzari
    4 7
  • stai linistit ca desi nu o duc prea bine grupul Fiat nu dispare asa usor. Detine un procent foarte mare din Chrysler (cred ca peste 50%), are fabrici in Polonia si Mexic are prduc pt mama Italie la fel cum Dacia o face pt Renault. Ca italienii la ei acasa (care li se rupe ca i-a intrecut Romania la productie) sunt lenesi si vor salarii mari pe munca putina asta e alta poveste
    6 3
  • Strategia lui Marchionne de ase baza in cazul marcii FIAT doar pe derivatii Panda sau 500 este falimentara . Ajunge doar sa privim clasamentul celor mai vandute marci auto din Europa in luna august 2013 :
    VW 86.091
    Audi 44.282
    Renault 44.112
    Ford 42.704
    Opel/Vauxhall 42.210
    BMW 39.172
    Mercedes 38.859
    Peugeot 37.787
    Toyota 30.545
    Skoda 30.152
    Citroën 29.161
    Fiat 27.805
    Hyundai 25.102
    Nissan 21.424
    Dacia 21.398
    Kia 20.004
    SEAT 17.401
    Chevrolet 11.998
    Volvo 10.626
    Mazda 9.755
    Suzuki 8.521
    MINI 7.869
    Honda 6.872
    Mitsubishi 4.474
    Land Rover 3.323
    4 2
  • Scrooge,scoate capul dinte picioare ca sa-ti dai seama ca eu nu m-am referit la vanzarile Fiat din Ploiesti ci la faptul ca modelul nou nu este cumparat,da, din cauza pretului, pe cand celalalt model este peste tot!
    3 2
  • @Scrooge: Gresesti: In articol spune de o noua VERSIUNE de Panda (nu GENERATIE). Adica, o versiune CrossOver (specificata, de altfel, in articol), nu un succesor!
    4 1
  • schumi
    Pe de alta parte, in 2012, in Brazilia, Fiat a vandut un total de 838,219 masini (crestere ~11% fata de 2011). La ora actuala piata auto din Brazilia este una din cele mai mari in lume.
    2 1
  • antonny
    Pun pariu ca ,Fiat va scoate ceva cu care sa dea lovitura cum a facut si NISSAN cu JUKE
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru