Fondurile pentru Rabla ar putea fi suplimentate, iar tichetele pot fi cumulate cu Rabla Plus

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 25.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fondurile alocate programului Rabla ar putea fi suplimentate, iar tichetele pot fi cumulate cu cele din programul Rabla Plus dedicat mașinilor electrice și plug-in hybrid.

Ministerul Mediului a confirmat marți că programul Rabla va începe simultan cu Rabla Plus undeva în jurul datei de 10 mai.

În plus, ministrul Grațiela Gavrilescu a dezvăluit că fondurile de 180 de milioane de lei alocate pentru moment ar putea fi suplimentate, la fel cum s-a întâmplat de altfel și în ultimii ani în mai multe tranșe.

"Sper ca perioada în care românii să meargă să acceseze acest program să fie extrem de rapidă și poate că o să identificăm alți bani pentru o suplimentare", a spus Gavrilescu.

De asemenea, ministrul a confirmat că tichetele Rabla pot fi cumulate cu cele din cadrul programului Rabla Plus dedicat mașinilor electrice și plug-in hybrid.

Urmareste Automarket
Vă reamintim că, pentru ediția din acest an, prima de casare va rămâne la 6.500 de lei (circa 1.400 de euro). Principala noutate comparativ cu anul trecut este obligativitatea ca mașina achiziționată prin programul Rabla să emită cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, iar această valoare va scădea la 120 de grame în 2018 și la 110 grame în 2019.

În plus, proiectul prevede acordarea unui bonus de 1.500 de lei (330 de euro) în cazul în care mașina emite cel mult 98 grame CO2/km, iar acest prag urmează să scadă la 96 de grame în 2018 și la 95 de grame în 2019.

Programul Rabla include și componenta Rabla Plus, care prevede că, la achiziționarea unei mașini electrice, statul va acorda un bonus în valoare de 45.000 de lei, echivalentul a aproape 10.000 de euro.

În plus, în cazul achiziționării unei mașini plug-in hybrid (cu încărcare la priză) care emite cel mult 50 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, bonusul acordat este de 20.000 de lei, adică circa 4.400 de euro. 

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru