Ford a demarat producția noii generații Fiesta: cea mai vândută mașină europeană este construită la Koln

de Daniel Popescu
Joi, 18.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția noii generații Ford Fiesta a început la fabrica constructorului de la Koln cu o cadență de o unitate la numai 68 de secunde.

Ford a anunțat joi startul producției pentru noua generație a modelului subcompact Fiesta, care a fost prezentată inițial la sfârșitul lunii noiembrie.

Noul Fiesta va fi produs la fabrica pe care Ford o deține în localitatea germană Koln cu o cadență de o unitate la fiecare 68 de secunde. De altfel, constructorul american a investit aproape 300 de milioane de euro pentru modernizarea uzinei pentru noua generație.

Versiunea sportivă ST Line va fi disponibilă peste câteva luni, în timp ce versiunea cu echipare premium Fiesta Vignale și varianta cu ampatament mărit Fiesta Active vor apărea pe piața anul viitor.

Vă reamintim că noul Ford Fiesta are o gamă de motorizări pe benzină care include motorul 1.0 Ecoboost de un litru, disponibil în trei versiuni de putere: 100, 125 și 140 de cai putere, toate cu transmisie manuală cu șase rapoarte. Cutia automată este disponibilă doar pentru versiunea 1.0 Ecoboost de 100 de cai putere.

În plus, vechiul motor aspirat de 1.25 litri a fost înlocuit cu unul nou de 1.1 litri.

Acesta oferă 75 sau 80 de cai putere și vine cu o transmisie manuală cu cinci rapoarte. De asemenea, Ford Fiesta primește un motor diesel 1.5 TDCi cu două versiuni de putere. Cea mai modestă oferă 85 de cai, cu 10 mai mult decât motorul vechiului model. Versiunea mai potentă oferă 120 de cai putere și este cel mai puternic diesel oferit vreodată pe Fiesta.

Ford Fiesta a devenit în lună martie cea mai vândută mașina din Europa, după ce a reușit să depășească Volkswagen Golf, modelul care a deținut supremația pe Bătrânul Continent în ultimi 7 ani.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru