Ford a primit 20.000 de rezervări pentru pick-up-ul electric F-150 Lighting în 12 ore

de Paul Cosma
Vineri, 21.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a înregistrat 20.000 de rezervări pentru noul pick-up electric F-150 Lightning, în doar 12 ore de la prezentarea oficială a acestuia, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul Jim Farley.

În cursul acestei săptămâni, Ford a publicat primele imagini și informații pentru noul F-150 Lightning, versiunea cu zero emisii a celebrului pick-up. 

Sistemul de propulsie al modelului este compus din două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Ford oferă două versiuni pentru baterie: Standard-Range și Extended-Range. Prima dispune de 426 CP, iar cea de-a doua oferă 563 de cai putere. În ambele cazuri, cuplul maxim dezvoltat este de 1.050 Nm. 

În funcție de bateria comandată, autonomia maximă este cuprinsă între 370 și 482 de kilometri. La prize cu puteri de până la 150 kW sunt suficiente 41 de minute pentru ca bateria să ajungă de la 15% la 80%. Dacă este utilizată o priză casnică, repriza 15% - 100% durează 8 (19.2 kW) sau 10 ore. 

Oficialii Ford au transmis că feedback-ul clienților a fost “minunat”, F-150 Lighting având 20.000 de rezervări în primele 12 ore de la momentul lansării. 

Debutul comercial al pick-up-ului electric este programat pentru 2022, iar prețul de pornire în SUA este de 39.974 de dolari.

Via Insideevs

Comentarii (5)

  • Un Renault Zoe incepe la noi de la 30 000e/36000$,In banii astia primesti jante de tabla si tamburi pe spate.Nu inteleg mirarea unora ca astia de la Ford au primit atatea comenzi cu ditai masina la banii pe care cer pe ea.PS-Azi am vazut o reclama cu Renault cu steagul curcubeu,asta le e viitorul,sa faca steaguri...
    14 3
  • Economia de piata pentru EV se va autoregla prin cerere si oferta (cu sau fara subventii). Acum cererea este mica, nici oferta nu e cine stie ce. Pe masura ce ambele vor creste, preturile se vor apropia unele de altele - cam cum e si la masinile ICE. Momentan e jungla: alearga toti dupa baterii, materiale, fabrici ... si investitiile astea le vor recuperate asap. To be continued ...
    8 9
  • Bine mai,Edikk, cum zici tu!
    9 7
  • @ :)) pe Zoe ai jante de aliaj indiferent de pret iar tamburii aia sunt pentru recuperarea energiei pe franare.
    Ce sa stie Grigore cu 2 neuroni care nici macar nu are bunul simt sa caute pe net inainte sa posteze?
    1 12
  • bengosule
    Intra si tu pe configuratorul Renault la zoe, versiunea LIFE de la 30 000euro,daca nu vezi sa citesti la dotarile in standard "Jante din otel 15" ,uita-te macar la poze.Zoe are acum discuri pe spate,nu e o gioaesa ca Vw. Asa,cum ziceai cu neuronii aia?
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru